skip to Main Content

SJS verslikt zich opnieuw in Nieuw-Balinge

De nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse stond op het spel. SJS verzuimde die kans vandaag te verzilveren, want het verslikte zich opnieuw in Nieuw-Balinge. Het werd 2-1 voor de thuisploeg dat in volle strijd is om lijfsbehoud.

SCN maakte de zo gewenste misstap, want het speelde gelijk tegen SVBO. SJS wist jammerlijk niet te profiteren hiervan. Onder zonnige en warme omstandigheden stuurde trainer Halmingh de volgende elf namen het veld in om de klus te klaren: De Jonge, Draijer, Sieders, Nomden en Venema; De Koe, Rijkens en Timmer; Zuidema, Springer en Oosting.

In het eerste kwartier leek er geen vuiltje aan de lucht voor SJS. Het had de controle in de wedstrijd en probeerde via de zijkanten gevaarlijk te worden. Nieuw-Balinge stelde daar fysiek voetbal en de lange bal tegenover. SJS had wat dreiging over de zijkanten, maar werd nog niet echt gevaarlijk. Het duurde niet lang of het kreeg toch de eerste tegentreffer te verwerken. Aanvoerder Smale mocht zo maar 20 meter vrij oprukken en aanleggen voor een afstandsschot. Doelman De Jonge zag er vervolgens niet geheel okselfris uit en zag de bal achter zich in het doel verdwijnen, 1-0. Een domper voor SJS, maar het zou toch niet….

Nieuw-Balinge pompte een dosis zelfvertrouwen en probeerde de Knoalsters via fysieke duels en verbale strijd uit de wedstrijd te halen. Dat lukte behoorlijk. SJS verzandde in verwijten naar elkaar en vergat gewoon te voetballen in e eerste helft. Scheidsrechter De Vries besloot naar 44 minuten spelen dat het verstandig was om aan de thee te gaan.

In de tweede helft kwam SJS enigszins goed uit de startblokken en had het pech dat een treffer van Springer wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. Het was het enige wapenfeit dat het geloof in een overwinning kracht bij zette, want in de fase daarna was het vooral onmacht om Nieuw-Balinge de wil op te leggen. SJS grossierde in foutieve passes en kreeg maar geen druk op de tegenstander. De beste mogelijkheden waren zelfs voor de thuisploeg en SJS mocht van geluk spreken dat de tweede treffer niet viel door handelend optreden van doelman De Jonge en een redding op de doellijn van Venema.

Toch kwam Nieuw-Balinge op 2-0. Wederom stond SJS niet goed in de omschakeling en kreeg Dennis Tump vrije doortocht naar het Knoalster doel. Hij verschalkte De Jonge met een handig wippertje, 2-0. Met nog een kwartier op de klok vloeide de kracht weg bij SJS. Toch maakte het na drie minuten de aansluitingstreffer. Springer werd onreglementair gevloerd binnen de bekende lijnen, Rijkens benutte vervolgens de penalty, 2-1.

SJS zette aan voor het slotoffensief en kwam nog gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker. Rijkens mikte de bal uit een vrije trap op de lat. Maar ook Nieuw-Balinge kreeg nog een opgelegde kans voor de definitieve nekslag. Deze bleef uit en zo verloor SJS een zeer belangrijk duel in de strijd om een plek in de nacompetitie. Helemaal, omdat SCN na een 3-0 voorsprong nog met 3-3 gelijkspeelde tegen SVBO. Bij winst had de 3e plaats op de ranglijst kunnen innemen, omdat ook Onstwedder Boys verloor. Een gemiste kans, niets meer, niets minder.

Toch is het team nog steeds niet uitgespeeld. Bij winst op SV Borger en verlies van SCN tegen FDS is de nacompetitie nog steeds een feit, maar dan zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden dan vandaag het geval was. Maar we blijven hopen.

SJS sluit de reguliere competitie af in de thuiswedstrijd tegen SV Borger, volgende week zaterdag wordt er om 14.30 uur afgetrapt aan de Julianastraat.

Back To Top