skip to Main Content

SJS stelt Jos Schaart aan als nieuwe hoofdtrainer!

Met ingang van het seizoen 2020-2021 zal Jos Schaart als nieuwe hoofdtrainer aan het roer staan bij voetbalvereniging SJS. Hiermee slaat SJS een nieuwe weg in, die past bij de ambities, motivatie en cultuur van de vereniging. Een plek waar jong talent de kans krijgt zich te ontwikkelen!

‘Met het aanstellen van deze jonge, ambitieuze trainer hopen we een volgende stap te maken in onze ambities, aldus voorzitter Marc van der Aa. We hadden al snel een goede klik en denken over heel veel zaken hetzelfde. De huidige generatie voetballers is een kritische groep, die flink uitgedaagd wil worden en gezien de leeftijd, ambitie en drive van Jos lijkt dit voor ons een gouden combinatie!’

‘Voetbalvereniging SJS is een vereniging waar ik erg graag kom. Of het nou voor een voetbaldag van FC Emmen is, het Freddie Pranger Memorial of voor Walking Football. Iedereen die ik spreek, geeft je het gevoel dat je er welkom bent. Het feit dat SJS ambitieus is en graag ‘omhoog’ wil, was voor mij de reden om te solliciteren en ik ben zeer blij dat ik de kans geboden krijg me te bewijzen als hoofdtrainer’, vertelt Jos Schaart.

Jos is 24 jaar en in het dagelijks leven werkzaam als coördinator MVO bij eredivisionist FC Emmen. Daar maakte hij de promotie naar de Eredivisie van dichtbij mee. Na zijn studie Sport Gezondheid en Management aan de Hanzehogeschool in Groningen werkte hij kort mee op de afdeling voetbalontwikkeling bij de KNVB in Zeist om vervolgens de stap naar FC Emmen te maken.

Zijn trainerscarrière startte al in 2012 toen hij bij NEC Delfzijl een eerste jeugdteam onder zijn hoede kreeg. Sindsdien trainde hij meerdere jeugdteams bij NEC Delfzijl en FC Emmen. In het huidige seizoen is Jos trainer van het tweede elftal van NEC Delfzijl, uitkomend in de reserve 1e klasse.

‘We bieden Jos graag het platform om zich verder te ontwikkelen als trainer en weten zeker dat we daar de vruchten van gaan plukken’, besluit voorzitter Van der Aa.

Voetbalvereniging SJS en Jos Schaart gaan in eerste instantie een verbintenis aan voor het seizoen 2020-2021.

  
Jos ondertekent het contract in bijzijn van secretaris Jan Kruize en bestuurslid voetbaltechnische zaken Johan Schuur (voorzitter Marc van der Aa ontbrak wegens ziekte)
Back To Top