skip to Main Content

SJS O23 verliest van Nieuw-Buinen O23

Op dinsdag 22 oktober 2019 speelde SJS onder 23 in en tegen Nieuw-Buinen onder 23 voor de eerste editie van de Middeljans O23 cup.

Waar SJS goed begon en de formatie goed had staan, was het voor Nieuw-Buinen nog even wennen in de beginfase. De eerste echte grote kans was dan ook voor de blauwhemden. Kelvin Oosting werd diep gestuurd en kwam 1 op 1 met de doelman van Nieuw-Buinen. Helaas kwam Kelvin net niet helemaal goed uit met zijn passen en kon de doelman en de verdediging weer in positie komen. SJS werd in de eerste helft nog regelmatig gevaarlijk over de linkerflank met Luuk Datema, maar ook dat had net steeds geen positief resultaat. In de laatste 20 minuten van de eerste helft kwam Nieuw-Buinen wat meer aan het voetballen toe en werden de afstanden te groot op het middenveld. Keeper Kevin Koops moest enkele keren ingrijpen maar weerstond dit goed. Er werd dus ook een brilstand genoteerd in de rust.

In de tweede helft maakte SJS het zichzelf erg moeilijk. Dat resulteerde in de 1-0 voor Nieuw-Buinen. Een ongelukkige eigen doelpunt van Ruben Kornelius betekende een achterstand. Niet heel veel later maakte Nieuw-Buinen de 2-0 met een goede uitgespeelde aanval. Nieuw-Buinen was in de tweede helft dan ook de bovenliggende partij waar SJS de draad echt even weer moest oppakken. Door veel vechtlust en goede instellingen van de blauwhemden scoorden ze dan toch uit een spelhervatting. Kelvin Oosting kopte knap raak. Helaas werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Daarover wordt nu nog gediscussieerd en ik kan u vertellen dat de VAR zeker het doelpunt had goedgekeurd. SJS kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd nog een 1 op 1 kans. Frank Pot kon de bal tegen de touwen schieten maar de doelman van de oranjehemden pakte deze inzet knap.

Al met al was het een zeer geslaagde wedstrijd waarbij jongens van het SJS 1, SJS 2 en SJS JO19-1 voor het eerst met elkaar samen speelden. Er waren veel positieve punten uit te halen. Helaas was het resultaat iets minder. Niet getreurd want er wacht binnenkort een herkansing thuis tegen de talenten van SC Stadskanaal.

De start van een mooi initiatief dat door Roy Breedveld en Rick Arkema op poten is gezet. Uiteraard zijn we heel blij met de aansluiting van omliggende verenigingen om zo tot een succesvolle eerste editie van de Middeljans O23 Cup te komen.

Back To Top