skip to Main Content

SJS O23 pakt punt tegen koploper Velocitas 1897 (1-1)

Afgelopen zaterdag speelde O23 tegen Velocitas 1897 uit Groningen. Één van de oudste voetbalverenigingen uit het Noorden met een roemruchte historie. Het was een prachtige dag, want de zon scheen volop en Mark Boekhoud was jarig. Hij mocht getooid met een mooie feesthoed de warming up doen.

Kampioenschap
Voor Velocitas was het een spannende wedstrijd, want bij winst of gelijkspel zouden zij kampioen zijn. In eerdere onderlinge wedstrijden bleken zij toch een paar maten te groot te zijn voor ons. Het kampioenschap mocht dus geen probleem zijn voor hun.

Eerste helft
De wedstrijd werd gefloten door Nick Super, die weer een prima wedstrijd floot. Na het beginsignaal liet Velo duidelijk blijken wat de bedoeling was en zette gelijk druk naar voren. Hier hadden we in het begin wel moeilijk mee. Maar de kansen die zij kregen werden door ons onschadelijk gemaakt. Compliment aan onze verdediging en keeper. De eerste echte grote kans was voor ons. Niels Kraak werd in de 16 meter vrijgespeeld. Zijn schot werd door de uitstekende keeper van Velo helaas net buiten de doelpalen gehouden. Even later wederom een goeie kans door Matthias Kruize die via de linkerkant de laatste man omspeelde, maar de keeper verkleinde de korte hoek goed. Het werd uiteindelijk toch 0-1. De bal belandde in de 16 en in een soort van scrimmage was het een speler van Velo die het laatste zetje gaf. Dit was ook de ruststand.

Er zit meer in
In de rust werd de eerste helft nog even geëvalueerd en we vonden dat het best wel prima ging. Iedereen was er van overtuigd dat er meer in zat. In de 2e helft een gelijk spelbeeld. Velo de beter voetballende ploeg maar wel wat voorzichtiger. Het spel van Velo werd gaandeweg wat slordiger met wat foute passes. Halverwege kreeg onze jarige Mark aan de rechterkant de bal en met een fantastische crosspass zette hij Rutger Schrik alleen voor de keeper. Rutger omspeelde de keeper en schoot de bal in het lege doel 1-1. Onder aanmoedigingen van onze fanatieke (veelal vrouwelijke) aanhang ging het laatste deel van de wedstrijd in. Zouden we nog 3 punten pakken. Velo speelde de bal veelal achterin rond, want bij deze stand was het kampioenschap voor hun binnen. Nick blies voor de laatste keer op de fluit en 1-1 was de eindstand. Wij blij met het punt en Velocitas met het kampioenschap. Het was een zeer sportieve wedstrijd en dit werd uiteindelijk nog even vastgelegd op de gezamenlijke foto. Na de wedstrijd werden onze gasten nog even getrakteerd op bier en hapjes en werd de wedstrijd nog even in vriendschappelijke sfeer nabesproken.  Complimenten aan het hele team voor de wedstrijd en het goede gastheerschap!

Zo hoort voetbal te zijn!

Back To Top