skip to Main Content

SJS JO17-1 wint Batse Toernooi Musselkanaal!

Na een mooi seizoen met ups en downs heeft SJS JO17-1 een knappe prestatie neergezet door als eerste te eindigen in een poule met gerenommeerde teams zoals Wildervank JO17-1, Borger JO17-1 en Musselkanaal JO17-1. Er werd niet verloren en met 3 overwinningen en 1 gelijkspel kunnen de jongens trots zijn op het behaalde resultaat.

Zeker als je bedenkt dat iedereen van tevoren alleen maar had gedroomd dat er in ieder geval 1 wedstrijdje gewonnen zou worden. Na de openingswedstrijd tegen Musselkanaal, die in een allesbehalve saaie 0-0 eindigde, begon het team eindelijk weer op hun eigen kwaliteiten te vertrouwen en dat in het veld ook uit te stralen. Tegen Wildervank zette iedereen goed druk wat erin resulteerde dat de keeper de bal tegen Wouter aan gooide, die vervolgens vrij beheerst de 1-0 kon binnenschieten. Snel daarna maakte Wildervank weer gelijk. SJS toonde wederom de veerkracht die het gehele seizoen al aanwezig is geweest en alles werd op alles gezet om terug te komen. Na een positiewisseling van Luuk en Jay was het Luuk die met een zinderend schot, die van richting werd veranderd, de 2-1 maakte. Zowaar al 4 punten na de eerste 2 wedstrijden.

In de volgende wedstrijd was het Borger dat wachtte. Met hun had SJS nog 3 appeltjes te schillen. In de beker en in de competitie is er helaas 3 keer verloren. Na een goed begin zakte de concentratie wat in en waren de grootste kansen voor Borger. Na wederom een verloren aanval van Borger werd er snel gecounterd. Nieck ging diep, Jay kopte de bal fantastisch door en Nieck kon alleen door op de keeper en maakte deze kans beheerst af, 1-0. Door een goede mentaliteit en geconcentreerd te blijven voetballen werd deze 1-0 ook binnen gesleept. Opeens stond SJS er goed voor. Met nog 1 belangrijke wedstrijd tegen DZOH te gaan.

Deze wedstrijd kwam het team erg onder druk te staan. Gerko redde SJS 1 keer goed, helaas blesseerde hij hierbij wel de tegenstander. DZOH bleef drukken en SJS bleef geconcentreerd verdedigen en plaatste af en toe een snelle counter. Met name Joran en Rob zaten goed in de wedstrijd en werkten hard om de aanvallen van de tegenstander af te weren. In de laatste minuut plaatste Albert een doeltrap weer ver achter de verdediging van DZOH en Luuk reageerde hier alert op en kon wederom de winnende inschieten, 1-0. Direct na de aftrap floot de scheidsrechter af en kon SJS de beker in ontvangst nemen tijdens de prijsuitreiking.

Al met al een toernooi waarbij de jongens van JO17-1 hebben laten zien hoe enorm ze gegroeid zijn dit seizoen. Naast de persoonlijke groei is ook het team als geheel een supergroep geworden gaandeweg het seizoen. Ga zo door!

Back To Top