skip to Main Content

SJS G2 wordt 5e op de Special Olympics 2018!

De officiële opening van de Special Olympics werd gehouden in het stadion van De Graafschap, De Vijverberg in Doetinchem. Alle, maar dan ook alle teams werden hier live door omroep Gelderland opgeroepen en gepresenteerd op het grasmat van De Graafschap, dat helemaal was omgetoverd in een Special Olympics-sfeer.

Zodanig dat je amper kon zien dat er een grasmat onder zat. Verschrikkelijk veel teams, en volgens mij bijna alle provincies van Nederland, en er deden zelfs nog een paar buitenlandse teams mee. Zelfs teams uit Spanje. Vervolgens werd de vlag ook gehesen en was de Special Olympics, Nationale Spelen officieel geopend. Verder was er nog een optreden van Gerard Joling om het feest helemaal compleet te maken.

EERSTE RONDE (zaterdag 9 juni 2018)

RKMSV Meijl G1 – SJS G2 1-1
De allereerste wedstrijd van de veelbelovende Special Olympics na de fantastiche opening bij stadion “De Vijverberg” te Doetinchem was een wedstrijd met een gewaagde tegenstander, maar toch hadden wij de beste kansen op de 1-0. Vervolgens werd het ook daadwerkelijk 1-0, door een prachtige bal van Denilson vanaf rechts in de verre hoek. Een schitterend doelpunt, niets op aan te merken. Maar ja toch bleef het maar 1-0, en in de voetbalwereld blijft het altijd riskant spelen met slechts 1 goal voorsprong, en kwam daar helaas de gelijkmaker. 1-1! We hadden deze wedstrijd kunnen winnen, maar met 1-1 werd tevens de eindstand bepaald.

SJS G2 – Only Friends (Ajax) G1 1-2
Dit was een hele bijzondere wedstrijd. Het G-team van Ajax spelend in Ajax-shirts die zichzelf Only Friends noemde, maar ik noem het gewoon Ajax en zo voelde het ook, en Ajax begon goed maar kwam niet tot scoren. Maar toen kwam SJS in de wedstrijd en kreeg zelfs de beste kansen op 1-0. Maar toen ging helemaal uit het niets onze keeper in de fout en kwam Ajax dus met geluk op 1-0. Maar SJS herstelde zich snel nadat Denilson aan de bal was met een tegenstander die sterker dan hem leek, maar hij schoot die bal er heel knap in met een verdediger zo dicht op zijn hielen. Weer Denilson, weer van rechts, weer in de verre hoek. En weer een prachtige goal, 1-1! Vanaf dat moment hadden we zelfs kansen om te winnen, maar scoorden niet. Ajax deed dat echter wel op een hele vervelende manier voor ons. Wederom door een foutje van de keeper. En zodoende wist Ajax hier te winnen. Maar ooh ooh ooh, we hadden hier echt moeten winnen, maar met geluk won dus Ajax.

Wijhe’92 G1 – SJS G2 0-2
Het was een spannende wedstrijd en de tegenstander was ook niet slecht, maar toen kwamen we ineens met 1-0 voor. Het bleef spannend van beide kanten, maar godzijdank lukte het gene wat in de 1e wedstrijd niet lukte nu wel. Het werd 2-0, en we wonnen deze wedstrijd met 2-0. Mooi resultaat tegen een aardige tegenstander.

Koedijk G2 – SJS G2 0-3
Dit was een bijzondere wedstrijd. Voor het eerst was er echt een verschil. Het ene team was veel beter dan de andere, en we kwamen makkelijk op 1-0. En toen was het bijzondere dat die belangrijke 2-0 ook weer viel. En toen, nog meer bijzonders? Nou, misschien iets met corners en Erwin? Nou, het was in ieder geval een corner. De bal kwam hoog voor. Niets bijzonders toch? Kopbal? Nou, gewoon precies op het goeie moment een volley doen op een moment dat je snel een keuze moet maken tussen met het hoofd of met de voet. Maar ongelofelijk waar de bal terechtkomt. In de rechter bovenhoek buiten bereik van de keeper. Een prachtige goal van Erwin met een volley uit een corner. Hij vond het zelfs z’n mooiste goal die die ooit gemaakt had, en zal het niet snel vergeten. Want hij zegt weleens “ik onthou alleen bijzondere dingen”. Maar de blijdschap en vreugde langs de lijn was misschien nog wel het allerleukst.

“Een goal zonder blijdschap en vreugde kan nooit een mooie goal zijn”

En dat was dus het meest bijzondere aan deze wedstrijd, dus het zal jullie vast niet verbazen dat SJS deze wedstrijd makkelijk wist te winnen met 3-0.

SJS G2 – Oranje/Wit G2 2-1
Het was geen beste wedstrijd, maar het was wel spannend. Maar toen schoot Erwin (nog helemaal in de 7e hemel van zijn goal de vorige wedstrijd) op doel en via een verdediger ging die bal erin, en hij scoorde dus weer. Erwin die niet zo vaak scoort, maakt hier 1-0. Maar dan begint SJS af en toe een beetje te klungelen en wordt het ook nog 1-1. Gelijkspel kunnen we natuurlijk geen genoegen mee nemen. En ook deze wedstrijd kent weer een bijzonder moment. Dankzij onze harde schutter en tevens onze scherpschutter Martijn wordt het een paar seconden voor tijd nog 2-1. Opmerkelijk is dat hij in het begin van dit toernooi niet snel genoeg schoot, maar nu gewoon in 1 keer schoot en de grote held werd van deze belangrijke wedstrijd, waardoor we nu toch nog 1e zijn geworden in deze groep.

FINALERONDE (zondag 10 juni 2018)
Om een lang verhaal kort te maken kan ik zeggen dat dit de groep was met de allersterkste uit alle groepen. We hadden niet veel energie meer over van 1 dag ervoor, en het leek ook wel alsof we al onze energie daarin gestoken hadden. Nou ja, het heeft in ieder geval wel mooie prestaties opgeleverd. Maar in deze groep waren we eerlijk gezegd gewoon kansloos. Ze waren allemaal te goed. Echter nog wel een mooie vrije trap gescoord door Richard, maar eigenlijk alleen tegen Ajax echt kans en wisten we toch nog 1 puntje te halen in deze groep. Het was zeker weer een mooie strijd met Ajax, maar die andere ploegen waren echt te goed voor ons.

Hier dan nog de resterende uitslagen:

1e wedstrijd: Koedijk G1 – SJS G2 3-1

2e wedstrijd: SJS G2 – vv Dindua G1 0-5

3e wedstrijd: Only Friends (Ajax) G1 – SJS G2 1-1

4e wedstrijd: SJS G2 – Special Forces De Wherevogels G1 1-4

En zodoende is dit G2-team wel even 5e geworden op de SPECIAL OLYMPICS NATIONALE SPELEN ACHTERHOEK 2018…

… en dat is best een knap resultaat toch?

Erwin de Roo

Dat vinden wij nou ook, Erwin! Namens het bestuur van voetbalvereniging SJS feliciteren we jullie hartelijk met het behalen van dit topresultaat op dit topevenement! We zijn trots op jullie!

Back To Top