skip to Main Content

SJS G2 wint uit in het verre Sneek!

Iedereen moest vóór 11 uur bij SJS zijn, want we vertrokken richting het verre Sneek om de uitwedstrijd tegen Black Boys te spelen. Een lange rit voor de boeg dus met uiteindelijk 3 punten in de tas mee terug naar Stadskanaal.

Toen we aankwamen dacht Jesper Vos eerst dat we niet bij het goede sportpark waren omdat er een andere kleur vlag wapperde dan die van Black Boys, maar ook het sportpark speelde ook Waterpoort. We moesten eerst wachten voordat de kleedkamers beschikbaar waren, maar konden daarna als snel omkleden.

Langs de kant van het veld deden we onze warming-up, er werd namelijk nog een wedstrijd gespeeld. De naam zegt het al Black Boys, en dus speelden ze in het zwart. De scheidsrechter moest maar even een oranje hesje aantrekken, zodat het duidelijk zichtbaar was dat hij de scheids was.

De eerste helft kon beginnen. SJS was te gehaast en slordig en ging niet goed met de kansen om. Ook Black Boys kreeg wat kleine kansjes, maar wisten ook niet te scoren. Stefan Heijerman deed nog de beste poging ,maar de keeper hield op miraculeuze wijze zijn doel schoon. Toch kwamen we op voorsprong, het was Martijn Zwiersie die de 0-1 hard binnenschoot. Het duurde niet lang of Black Boys maakte alweer gelijk, 1-1. Tevens de ruststand, hoewel Denilson nog dichtbij een voorsprong was.

In de rust kregen we een goede peptalk van trainer Ugo Mulder. Dat hielp enorm en in de tweede helft ging iedereen ook een stuk beter voetballen. We wilden voor de overwinning gaan. In de tweede helft stond de zon laag en daar hadden we eerst best wel last van, maar na 10 minuten zakte de zon achter de bomen en werd het al wat schemerig. Door een mooie goal van Stefan Heijerman kwamen we weer op voorsprong, 1-2. Hij schoot de bal mooi in de linker kruising.

Na goed druk zetten van diezelfde Heijerman kreeg Edson een niet te missen kans en dat deed hij dan ook niet, 1-3. Toch gaf Black Boys zich niet gewonnen, ze maakten al snel de aansluitingstreffer, 2-3 en werd het toch weer een spannende wedstrijd.

Na een vrije trap voor ons, stompte de verdediger van Black Boys de bal met zijn vuist weg en dat binnen het befaamde strafschopgebied. Terecht kregen we een penalty. Er waren wel een aantal jongens die de penalty wilden nemen, maar aanvoerder Heijerman pakte doelbewust de bal en schoot hem keurig in de linkerhoek binnen, 2-4.

Black Boys gooide de handdoek in de ring en Edson en Denilson zetten een mooie aanval op. Laatstgenoemde schoot de 2-5 tegen de touwen en dus kon de overwinning SJS G2 niet meer ontgaan.

Gerard Scholte en Gerrit van der Spoel gaven na afloop nog een klein speech om de drie punten te vieren. Het was een echte teamprestatie en zo was de verre terugreis helemaal niet vervelend, we hadden immers gewonnen!

Back To Top