skip to Main Content

SJS en Cosis werken eendrachtig samen

Nu al bijna een jaar verblijven cliënten van Cosis in het kader van dagbesteding de hele week in de kantine van SJS. Het onderkomen was het gevolg van de coronapandemie, waardoor Cosis werkruimte te kort kwam. Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen op het leven. Inmiddels zijn de medewerkers en cliënten van Cosis zo aan SJS gehecht geraakt dat besloten is het tijdelijk onderkomen voort te zetten in permanent.

En omgekeerd geldt dat evenzeer voor de vrijwilligers van SJS met wie de Cosis-mensen intensief samenwerken. Het terrein wordt onkruidvrij gehouden, de kleedkamers netjes schoon en ook de kantine en keuken glimmen je tegemoet! Inmiddels zijn er plannen om te kijken bij welke activiteiten van SJS Cosis nog extra bij kan dragen.

Sinds kort zijn ze met een wel heel bijzonder project begonnen. SJS beschikt over kasten vol met archiefmateriaal. Alles nog uit de tijd dat er geen computers waren. Nadat twee SJS-ers een schifting hebben gemaakt in het materiaal, want niet alles kan worden bewaard, wordt het vervolgens gedigitaliseerd.

Dat doen de mensen van Cosis. In de kantine is een aparte ruimte ingericht waar een computer en scanapparaat zijn neergezet. Daar wordt alles op volgorde gerangschikt en opgeslagen op de harde schijf. Een heel karwei, wat zeker vele weken in beslag gaat nemen. Maar dat is niet erg, want voor de klus is ruim tijd uitgetrokken. Haast is er niet bij.

Met name Michel (zittend achter de pc) steekt er de meeste tijd in, maar ook de anderen dragen hun steentje bij. De laptop is beschikbaar gesteld door Probusclub Kanaalstreek en voor dit doel geschikt gemaakt door Vos Systems uit Nieuw-Buinen.

Een prachtige en eendrachtige samenwerking, waarin SJS laat zien dat het meer wil zijn dan een voetbalclub alleen.

Van links naar rechts: Linda (begeleidster), Joshua, Jan, Michel, Renzo, Patrick en Marja (begeleidster)
Back To Top