skip to Main Content

SJS en Cosis gaan samenwerken

SJS gaat samenwerken met Cosis door haar kantine en accommodatie beschikbaar te stellen als dagbestedingslocatie. Het balletje kwam spreekwoordelijk aan het rollen toen JO19-trainer Jan Boels, in het dagelijkse leven werkzaam bij Cosis, aanklopte bij het bestuur.

Door de versoepeling van de Corona-maatregelen mag de dagbesteding weer opgestart worden, maar de normale locaties in Parkheem (Stadskanaal) en Heggerank (Musselkanaal) zijn voorlopig tot 1 september niet te gebruiken door Cosis en haar cliënten. Door ‘out-of-the-box’ te denken en samen te onderzoeken waar je als verenigingen en instellingen elkaar kunt helpen, kwam deze samenwerking al snel tot stand en sluit naadloos aan op de visie van SJS in de maatschappij. Een mooie en rijke aanvulling op het toekomstbestendigheid van onze vereniging.

Vanaf maandag 8 juni a.s. zal de dagbesteding worden aangeboden op doordeweekse dagen, behalve woensdag. En het mooie van deze samenwerking is dat het mes aan twee kanten snijdt. Als vereniging mogen we klusjes aandragen die door de cliënten (onder begeleiding) zullen worden opgepakt. En met deze ‘extra handjes’ is SJS natuurlijk maar wat blij.

De samenwerking zal de komende tijd worden geëvalueerd om te uiteindelijk te kunnen beoordelen wat we toekomstig voor elkaar kunnen betekenen.

Over Cosis
Cosis biedt cliënten een waardevolle dagbesteding, opleiding of werk. Uitgaande van de mogelijkheden. Op een manier die past bij de cliënt. Ook met een verstandelijke of psychische beperking wil iemand gewoon mee kunnen doen in de maatschappij. Leuk en nuttig werk doen. Een opleiding volgen. Andere mensen ontmoeten. Een dagritme hebben. Werken aan herstel. En als werk op dit moment (nog) niet mogelijk is, een andere invulling van de dag. Cosis biedt cliënten een waardevolle dagbesteding, opleiding of werk. Uitgaande van de mogelijkheden. Op een manier die past bij de cliënt.

Back To Top