skip to Main Content

SJS eenvoudig door in beker na winst op Meeden

SJS had weinig te duchten van zaterdag vijfdeklasser v.v. Meeden en won met een ruim verschil, maar verzuimde in de tweede helft een grotere score op het scorebord neer te zetten. En dat is dan de winst van vandaag, want het standaardniveau bij SJS is dit seizoen fors hoger, de ploeg is zelfkritisch en niet te snel tevreden. Het had deze middag gewoonweg veel ruimer moeten winnen. Desalniettemin bekert de ploeg van trainer Schaart en assistent-trainer Boels vrij eenvoudig verder na twee winstpartijen. Ook dat was is in de afgelopen jaargangen weleens anders.

De wedstrijd begon niet helemaal als het strijdplan vooraf was besproken, maar al snel werd duidelijk dat SJS geen kind zou hebben aan tegenstander Meeden. Na wat eerste beschietingen over en weer was het spits Springer, die in de 19e minuut de eerste treffer van de wedstrijd liet aantekenen. Een vlotte aanval over rechts met een uitstekende voorzet van Heidema zorgde voor de openingstreffer, 1-0.

Vier minuten later nestelde Heidema zich achter de bal voor een vrije trap, maar zijn poging raakte de lat. De rebound was niet besteed aan Springer voor zijn tweede. De aanvalsgolfen op het doel van de gasten bleven voortdurend en in de 25e minuut scoorde middenvelder Kroese door de afvallende bal tegendraads in het doel te schieten, 2-0.

Een aantal spelers had het vizier duidelijk toch niet op scherp of enig geluk miste. Zo waren Rijkens en Heidema meermaals kansrijk in de wedstrijd, maar geen goals van hun kant helaas. Op het halve uur werd een bal van de lijn gehaald, maar vlak daarna was er weer een vlotte aanval. Wederom Heidema gaf een uitstekende assist op de bij de eerste paal opduikende Dos Santos. Hij verschalkte de doelman met een prachtig wippertje, 3-0.

SJS kreeg kans op kans. Springer had de kopbal moeten laten aan Rijkens, kopte even daarvoor zelf ook nog over in kansrijke positie maar toch viel de vierde treffer nog vóór rust. Wederom Kroese scoorde met een prima kopbal. En zo gingen beide ploegen de kleedkamers in voor een kop thee.

Het strijdplan voor de tweede helft bleef ongewijzigd en SJS schoot ook weer uit de startblokken. In de 51e minuut deed invaller De Koe (hij kwam voor Dos Santos) van zich spreken door een afvallende bal op te pikken en overtuigend raak te schieten, 5-0 en een monsterscore leek in de maak. Immers, er waren nog 40 minuten te spelen. Helaas kwam het publiek aan de Julianastraat bedrogen uit.

De kansen bleven wel komen en ook hele grote, maar het vizier stond niet op scherp of de aannames en passes in de laatste fase waren te onzorgvuldig. Dit kwam het spel en de overtuiging, zoals in de eerste helft, niet ten goede. Invallers Timmer en De Jong konden het tij daarin ook niet keren. En toch was de tussenstand prima en bleef het zaak iedereen blessurevrij te houden of niet tegen onnodige kaarten aan te lopen. Niet dat de tegenstander hier naar op zoek was, want Meeden bleef op een positieve manier strijden voor een eretreffer.

Deze kreeg het dan ook vlak vóór tijd in de schoot geworpen door SJS zelf. Een beetje als de tegengoal van Turkije tegen Oranje, zeg maar. Totaal onnodig balverlies van Thom Boels leidde de kans in en dat is voor de SJS-defensie en doelman De Jonge gewoon heel zuur om zo de ‘clean sheet’ door de neus geboord te krijgen. Na de wedstrijd was het dan ook Boels die direct excuses maakte en zei dat het niet weer zou gebeuren. 😉 En daarmee was de kous af.

SJS plaatst zich dus voor de volgende ronde in het bekertoernooi en kent een tot dusver prima voorbereiding. Natuurlijk werd er ruim verloren van SC Stadskanaal na 1 weekje trainen, maar inmiddels gloort er een mooie seizoensstart aan de Julianastraat op zaterdag 25 september tegen Onstwedder Boys.

Volgende week zaterdag eindigt SJS de eerste fase met een oefenwedstrijd op sportpark Grote Geert tegen zondag tweedeklasser WKE ’16. En daarna, ja daarna gaat het echt beginnen…

Klik hier voor de fotoreportage van Brigitte de Wijk.

Back To Top