skip to Main Content

SJS 4 wint nipt van SC Angelslo 4

Op een zonovergoten en goed onderhouden sportpark Meerdijk Noord stond vandaag de wedstrijd op het programma tussen Angelslo 4 en SJS 4. Het verschil op de ranglijst voorafgaand aan deze wedstrijd was slechts 1 punt.

Jan Timmer kon vandaag beschikken over een selectie van 15 man. Nadat de wissels democratisch gekozen waren, stonden de volgende elf spelers aan de start van de wedstrijd. Zuur; Oostebring, Lentz, Wilting, Te Velde; Scheuneman, van Dijk, Bolk, Hofman, Brinks en Netjes.

Direct vanaf de aftrap ontspon zich een leuk gevecht. Angelslo zocht de voetballende oplossing en SJS was zoekende naar de juiste formatie om de razendsnelle spits van Angelslo in bedwang te houden. Dit ging vooral in de eerste 20 minuten moeizaam. Ook Angelslo had in de eerste 20 minuten moeite om Brinks af te stoppen. Vooral door fouten van beide kanten werden beide spitsen gevaarlijk. Daar waar keeper Zuur SJS op de been hield, was het de keeper van Angelslo die Angelslo in de wedstrijd hield.

De dienstdoende scheidsrechter stond niet sterk in zijn schoenen en maakte een aantal rare beslissingen. Ook in de 28e minuut. Hofman omarmde de spits van Angelslo in de 16 meter. Dezelfde spits trok Hofman naar de grond. De scheidsrechter floot voor een vrije bal voor SJS. Wilting stond klaar om de vrije bal te nemen. Echter door de aanhoudende protesten van Angelslo besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen.

De bal werd rustig en beheerst in de hoek geschoten, waardoor keeper Zuur kansloos was, 1-0. Het antwoord van SJS liet niet lang op zich wachten. Het was te Velde die aan de linker kant opstoomde en met een voorzet op maat Brinks vrij voor de keeper zette. Waar bij andere kansen de keeper een sta in de weg was voor Brinks, wist hij nu de bal beheerst naast de keeper tegen de touwen te schuiven, 1-1.

In de tweede helft stonden er 4 nieuwe spelers bij SJS in het veld. Van Dijk, Lentz, Bolk en Oostebring maakten plaats voor Prins, Udema, Rubingh en Draijer. De verhoudingen in het begin van de tweede helft waren anders dan in de eerste helft. SJS nam het initiatief en werd steeds gevaarlijker. Dit tot ergernis van de middenvelder van Angelslo. In elk duel liet hij zijn voet even extra staan of liep door terwijl de bal al weg was.

Na een goede interceptie van Udema kwam de bal voor de voeten bij Rubingh, deze stuurde met een leep balletje Netjes weg. Netjes stond direct oog in oog met de keeper en ronde de aanval zeer netjes af. Met een boogbal over de keeper scoorde hij, 1-2. Twee minuten na de 1-2 lag ook de 1-3 in het doel. Prins bereikte Brinks. Deze ging op de achterlijn eenvoudig zijn tegenstander voorbij en ramde de bal achter de keeper, 1-3.

Na deze stand begon SJS achteruit te lopen. Hierdoor kwam Angelslo weer in de wedstrijd. In een mum van tijd lag de bal twee keer achter doelman Zuur, 2-3 en 3-3. In de 72e minuut kreeg Angelslo wederom een penalty. Doelman Zuur gaf de spits een duwtje. Deze viel gretig naar de grond. Een terechte strafschop.

De penalty werd goed ingeschoten en was voor doelman Zuur onhoudbaar. Maar op aandringen van SJS moest de strafschop overgenomen worden wegens te vroeg inlopen van de spits. De scheidsrechter ging hier in mee, tot ergernis van Angelslo. Iemand anders eiste de bal op. Hij miste de bal. Zuur pakte de bal en keek gelijk vooruit. Hij zag Rubingh vrij, deze stak het veld over met de bal en bediende Netjes op maat. Netjes behield het overzicht en legde de bal op Brinks. Deze tikte de bal over de keeper heen, 3-4. De scheidsrechter was de gebeten hond, deze was op dit moment de grip op de wedstrijd volledig kwijt. Prins kreeg de bal nog in het gezicht gegooid, terwijl de scheidsrechter erbij stond. SJS 4 wist de wedstrijd rustig uit te spelen en de voorsprong kwam niet meer in gevaar.

SJS 4 is momenteel opgestoomd naar de 2e plaats van de ranglijst. Na de deceptie in de eerste wedstrijd bij SETA (10-0 verloren) heeft leider Timmer de formule gevonden. Hopen dat de formule nog blijft werken. Pikant detail is dat SJS 5 de ranglijst aanvoert. Ze hebben 3 punten meer dan het vierde.  Op zaterdag 1 december staat de wedstrijd tussen SJS 4 en SJS 5 op het programma. In de weken ervoor gaat SJS 4 op bezoek bij Mussel 3, Zwartemeerse Boys 2 en wordt Drenthina 4 thuis ontvangen.

Back To Top