skip to Main Content

SJS 4 verslaat koploper SETA 2!

In de eerste wedstrijd na de winterstop kon SJS 4 meteen de borst natmaken, want de Kanaalstreekderby tegen koploper SETA 2 stond op het programma. Bij de start van de competitie werd nog een smadelijk 10-0 nederlaag geleden door de mannen van Jan Timmer! Er moest dus iets worden rechtgezet.

In de volgende opstelling werd er op het glibberige hoofdveld aan de Julianastraat afgetrapt: Zuur; Oostebring; Wilting, Lentz en Te Velde; Draijer, Scheuneman, Wubs en Ter Veldhuis; Van der Aa en Hofman. De bank werd warm gehouden door Bolk, Netjes en Prins. Vlaggenist was Timmer en Norder besloot de kleren niet aan te trekken.

Het duel was in de eerste helft zeer tekenend. Daar waar SETA legio kansen kreeg, maar telkens te hoog richtte of de uitstekend keepende Zuur op hun pad vond, was SJS dodelijk efficiënt in de spaarzame momenten dat het ten aanval trok. Doelpuntenmaker Hofman tekende halverwege de eerste helft voor de 1-0, na een goed opgezette aanval over meerdere schijven. Van der Aa was nog niet dichtbij de 2-0 met een vrije trap, maar in de zestien van SJS was het toch aanzienlijk drukker. Toch ging SJS 4 met een voorsprong de kleedkamers in.

In de rust werd er in de kleedkamer lustig gediscussieerd over de aanstaande wissels, maar het wisselbeleid van leider Jan Timmer is werkelijk soms onnavolgbaar dat niemand eigenlijk meer wist in welke positie en met wie er gewisseld werd. Nadat het opgetrokken rookgordijn verdwenen was, bleken Oostebring en Lentz te gaan douchen. Voor hen kwamen Bolk en Netjes in het veld. Prins zou na een kwartier spelen in de tweede helft Van der Aa aflossen.

De tweede helft zagen we een feller SETA. De koploper wilde kostte wat kost de gelijkmaker forceren en trok vol ten aanval. Een aantal tactische omzetten bij de buren zorgden voor enige druk in het eerste kwartier na rust. SJS kreeg daardoor veel meer ruimte voorin, maar ging daar te slordig mee om om daadwerkelijk gevaar te stichten. Het was dan ook SETA dat inderdaad langszij kwam. Een goed uitgespeelde aanval maakte dat Zuur eindelijk geklopt was, 1-1.

Toch bleef het geloof bij SJS in een goede afloop. Beide ploegen speelden voor de winst en SJS kwam enigszins gelukkig weer op voorsprong. Daar waar Draijer de lange hoek zocht met zijn buitenkantje rechts, verkeek en vergreep de keeper van SETA zich volledig. De wind had enige invloed op de curve van de bal en zo viel deze bij de eerste paal binnen, 2-1.

Daarna wist SETA het niet meer. Het mopperde meer en meer (vooral op elkaar) en vergat nog te voetballen. SJS kreeg alle ruimte om nieuwe aanvallen op te zetten. Uit een corner door Hofman kopte Ter Veldhuis snoeihard raak, nadat hij daarvoor een dot van een kans had laten liggen, 3-1.

De 4-1 volgde snel daarna, maar doordat de verslaggever en spits Van der Aa rustig onder de douche stond, is niet duidelijk wie deze goal maakte. De wedstrijd werd vervolgens professioneel uitgespeeld en maakte dat de titelrace weer volledig open ligt. SJS 5 profiteerde overigens niet van de misstap van SETA 2, omdat het zelf ook verloor.

SJS 4 is de lachende derde en liep op beide ploegen drie punten in!

Back To Top