skip to Main Content

SJS 4 pakt volle buit in Groningen

In 2018 wist SJS 4 nog niet te winnen, maar daar kwam zaterdag verandering in. De ploeg van leider Jan Timmer toog met een aantal gastspelers richting de Stad voor de confrontatie met Lycurgus 8. Erik Missche (SJS 5), Gerwin Goudbeek (SJS 5), Ruben Kornelius (SJS JO19-1) en Joost Wilting (SJS JO19-1) versterkten de gelederen en deden dat stuk voor stuk zeer verdienstelijk.

De wedstrijd werd gestart in de volgende opstelling: Joost Wilting; Smid, Hans Wilting, Kornelius en Missche; Timmer, Scheuneman, Wubs en Te Velde; Van der Aa en Goudbeek. Wissels waren Mik en Prins.

Op het stroeve kunstgras in Vinkhuizen waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Veel slordigheden en foutieve passes zorgden voor een rommelige wedstrijd, waarin SJS vooral in de eerste fase de beste mogelijkheden kreeg. Zo was Wubs een aantal keren dichtbij een treffer, maar stond zijn vizier niet op scherp. Een aderlating was het al vroegtijdig uitvallen van Scheuneman. Prins verving hem.

Lycurgus kreeg, naar mate de eerste helft vorderde, wat meer de overhand. Sluitpost Wilting stond echter zijn mannetje en ook jongeling Kornelius (hij is pas 16 jaar) had zijn zaakjes achterin goed op orde. Het was goed om te zien dat er weer een goede lichting aankomt bij SJS. En zo besloot de scheidsrechter de wedstrijd de rust in te fluiten met de brilstand, 0-0.

Door wat tactische omzettingen, Prins schoof naar de positie van laatste man en Kornelius schoof door naar het middenveld, kwam SJS de tweede helft beter voor de dag. Timmer wisselde met Mik en zo ging SJS 4 op zoek naar de openingstreffer. De aanpassingen in het veld pakten uit zoals gewenst en duurde het niet heel lang alvorens Wubs de eerste treffer liet aantekenen, 0-1.

Toch mocht het vierde niet lang van deze voorsprong genieten. Door slecht uitverdedigen van Prins scoorde Lycurgus direct gelijk, 1-1. Een domper, maar geen reden tot paniek. SJS voetbalde makkelijker dan Lycurgus en kreeg veel ruimte. Met de snelheid van Goudbeek was het continue gevaarlijk. Het was dan ook Gerwin die SJS weer op voorsprong zette met een bekeken schot in de rechter benedenhoek, 1-2.

Kansen bleven komen voor SJS en het was Van der Aa, die een afgeslagen voorzet door de keeper voor zijn voeten gestompt kreeg. Met een bekeken lobje verschalkte hij de keeper en verdediger op de lijn, 1-3. De overwinning leek binnen handbereik. Diezelfde Van der Aa verzuimde daarna snel de 1-4 aan te tekenden, want zijn lob viel dit keer aan de verkeerde kant van de paal.

Lycurgus was onmachtig, SJS rook bloed en ging op zoek naar meer. Wubs vuurde de bal af op de Groninger goalie, deze wist de bal niet klemvast te pakken en voor de rebound was opnieuw Goudbeek er als de kippen bij om de 1-4 aan te laten tekenen. Kort daarna moest ook Te Velde het veld met een blessure verlaten. Timmer kwam nogmaals binnen de lijnen.

SJS geloofde het wel, leunde wat meer achterover en zo kwam het dat doelman Wilting nog een tweede goal moest incasseren, 2-4.

Ernstige blessure Smid
Een trieste aftocht kort voor het einde van de wedstrijd was er voor Dethmer Smid, die verder een puike wedstrijd speelde. Op curieuze wijze leek hij te struikelen of gehaakt te worden. Met een van pijn vertrokken gezicht moest hij het veld verlaten. Nu blijkt dat Dethmer opgenomen is in het ziekenhuis waar de diagnose van een gescheurde achillespees is gesteld. Vanmiddag wordt hij geopereerd. Vanaf hier wensen wij hem ontzettend veel sterkte en beterschap. Kop d’r veur, kerel!

Na de minutenlange blessurebehandeling wist SJS nog eenmaal te scoren. Met tien man kreeg opnieuw Goudbeek de bal mee de diepte in. Hij legde de bal panklaar met de mee opgekomen Wubs, voor wie het een koud kunstje was om de eindstand op de borden te schieten, 2-5!

Een uitstekende overwinning, die zorgt dat SJS 4 het vizier weer omhoog kan richten. Het bezet door deze 3-punter een keurige 5e plaats. Ter illustratie, de nummer 3 heeft 3 punten en een wedstrijd meer gespeeld.

Volgende week treedt SJS 4 aan tegen Gorecht 5.

Back To Top