skip to Main Content

SJS 4 moeizaam langs Mussel 3

Op sportpark de Slenk stond afgelopen zaterdag de wedstrijd Mussel 3 – SJS 4 op het programma. Op voorhand zou het een eenvoudige wedstrijd moeten worden voor SJS 4. SJS bezette voor de wedstrijd de tweede plaats op de ranglijst. Terwijl Mussel nog puntloos was en de hekkensluiter is in de competitie.

Op een goed verzorgd sportpark met een zeer goede grasmat floot scheidsrechter Augustijn om half 1 voor het begin van de wedstrijd. SJS nam gelijk het heft in handen en speelde de bal geduldig rond. De eerste tien minuten waren dan ook voor SJS zonder dat er echte kansen werden gecreëerd.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor SJS. Het was Wilting (Niels) die de lange bal op waarde schatte en middels een slimme kopbal Scheuneman vrij voor de keeper zette. Het ontbeerde Scheuneman aan rust. Hij joeg de bal tegen de keeper aan. Na deze kans ging SJS steeds meer uit de positie lopen. Hierdoor verloor het de grip op de wedstrijd met als gevolg dat Mussel steeds gevaarlijker voor doelman Netjes opdook. Het was dan ook doelman Netjes die SJS in de wedstrijd hield. Tot aan de 26e minuut.

Het was een afgeslagen corner van SJS die een gevaarlijke counter opleverde voor Mussel. De bal was na 3 passes aan de andere kant van het veld. De behendige buitenspeler omspeelde doelman Netjes en tikte de bal in een leeg doel, 1-0. Wederom stond SJS 4 op achterstand in een wedstrijd. Het team van J. Timmer bezit echter over een goede mentaliteit. In de 36e minuut leek Fidel Plat de gelijkmaker in te schieten, zijn schot ging net voorbij de verkeerde kant van de paal.

Het was diezelfde Fidel Plat die toch nog in de eerste helft de 1-1 inschoot. Nadat Harry Hofman de bal ingespeeld kreeg en deze de bal op miraculeuze wijze doorspeelde naar Plat kon de laatst genoemde voor de gelijkmaker aantekenen. In de rust was iedereen het erover eens. Het moest en kon veel beter. Het was allemaal net niet.
Ter Veldhuis bleef in de rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Bolk.

De tweede helft was amper 3 minuten oud. De snelle Plat sneed door de verdediging van Mussel. Hij liet de keeper kansloos en zette SJS op voorsprong. Lang kon SJS helaas niet genieten van de voorsprong. In de 55e minuut scoorde de rappe aanvaller van Mussel de 2-2. Hij verschalkte doelman Netjes in de korte hoek.
Dit zou de laatste grote wapenfeit van Mussel blijken. SJS nam de wedstrijd volledig over. De corners bij SJS zijn altijd gevaarlijk. Het was eerst Rubingh die op de paal kopte uit een corner. Even later kreeg SJS zelfs een penalty. De doorgeschoten bal uit de corner werd met de hand weggeslagen.

De uitstekend leidende leidsman kon niets anders dan de bal op de stip te leggen. Scheuneman zette zich achter de bal. Helaas voor Scheuneman en SJS mistte hij. De volgende grote kans was alweer onderweg. Het was Harry Hofman die aan de rechterkant van het veld opstoomde, zijn directe tegenstander een echte panna gaf en de bal door tikte op de doorgelopen N. Wilting, deze legde de bal breed op Bolk. Echter had Bolk het vizier nog niet op scherp en schoot tegen de (uitstekende) keeper aan.

De volgende kans was wederom voor de actieve Scheuneman. Het was Rubingh (die zich herstelde van een matige eerste helft) die de bal vanuit een doeltrap aannam en op dribbelde. In zijn ooghoek zag hij Scheuneman diep gaan. Met een splijtende pass zette Rubingh Scheuneman alleen voor de keeper. Hij tikte feilloos de 2-3 binnen.
Het mooiste moment van de middag leverde SJS helaas geen doelpunt op. Het was Niels Wilting die de bal ontving van Harry Hofman. Wilting had kennelijk gezien dat de keeper te ver voor zijn doelstond. Met een boogbal van 40 meter probeerde hij de keeper van Mussel te verschalken. Met de grootst mogelijke moeite kon de keeper de bal uit het doel houden.

Na nog wat kleine kansen was het slotakkoord wederom voor Scheuneman. Hofman die dribbelde langs de linkerkant van het veld. Hofman sneed wederom naar binnen en gaf een afgemeten voorzet op Scheuneman die wederom feilloos de bal binnen tikte, de 2-4.

Ondanks de overwinning was er ook minder goed nieuws. SJS verloor in de wedstrijd zijn grote leider Jan Timmer met een naar ogenschijnlijk zware blessure. Timmer die het veld had betreden voor Oostebring moest zich 3 minuten later weer laten wisselen. Allen hopen we natuurlijk dat de blessure meevalt.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Drenthina op het programma. Hopelijk komt SJS 4 dan beter voor de dag dan vandaag.

Back To Top