skip to Main Content

SJS 35+ blijft ongeslagen dankzij Erik Missche!

Hoe groot kan het contrast zijn in de natuur. Waar twee weken geleden de start van de competitie nog werd begonnen in koud en miezerig weer, was het afgelopen vrijdagavond heerlijk weer om te voetballen. Gastheer van deze avond was onze plaatsgenoot, SC Stadskanaal.

Het bleek dat Schuur te geblesseerd was om deel te nemen aan de wedstrijd. Missche zou de wedstrijd op doel beginnen. In de kleedkamer pakte Eric Missche het keeperstenue op met de letterlijke woorden, natuurlijk wil ik het proberen om te gaan keepen. De andere spelers van deze avond waren: Sybesma, Krops, Wilting, Klein, Drenth, Dekker, Eind, Arkema en Rubingh.

Gasselternijveen – SJS 1-2
Bij Gasselternijveen was wederom Marc Salomons van de partij. SJS mocht de wedstrijd beginnen en deed dit naar behoren. Het was Rubingh die door de verdediging dribbelde en de bal bal net naast schoot. De intenties waren duidelijk. SJS zette vol druk en Gasselternijveen kwam er in de eerste tien minuten niet aan te pas.
De 0-1 hing in de lucht. Deze kwam daadwerkelijk ook letterlijk uit de lucht vallen. Arkema legde de bal bal voorbij de tweede bal op het hoofd van Rubingh. Rubingh kopte de bal tegendraads in. Via onderkant lat en binnenkant paal kwam de bal weer het veld in. De goed fluitende scheidsrechter had gelukkig geconstateerd dat de bal wel achter de lijn was geland.

SJS ging verder met het aanvallen. Het was Rubingh die vanaf het middenveld Eind zag diepgang. Met gevoel legde Rubingh de bal achter de verdediging van Nieveen en was het voor Eind een koud kunstje om de 0-2 te maken.
Na de 0-2 ging SJS achterover hangen. Dit resulteerde in meer druk van Gasselternijveen. Na 2 fantastische reddingen van Missche vergat Wilting om de bal weg te te werken. De aanvaller van Gasselternijveen snoepte hem de bal af en maakte de 1-2.

In de ‘dying seconds’ van de wedstrijd kreeg Salomons de kans op de 2-2, hij kapte Wilting goed uit en had de bal vrij liggen voor zijn linker. Echter een goede redding van Missche voorkwam de gelijkmaker.

SJS – EEC 1-0
Het was een gelijk opgaande wedstrijd. EEC had het balbezit en omsingelde SJS. SJS verdedigde in een handbal opstelling. Met één diepstaande speler. Bij een afgeslagen bal was het Drenth die elke keer weer over de verdediging van EEC klapte met zijn snelheid. Dit leverde wat gevaarlijke uitbraken op, maar niet echt een kans.
Halverwege de wedstrijd stapte Sybesma goed door op een hoge bal, Sybesma controleerde de bal en stuurde Drenth weg op snelheid deze omspeelde de keeper en liep de bal in het doel, 1-0.

De wedstrijd werd in het slot gegooid, EEC had vast het gevoel dat de gelijkmaker erin zat. Echter was het SJS die steeds gevaarlijk was. Rubingh kreeg een klutsbal voor zijn voeten en probeerde vanaf het middenveld de keeper te verschalken. De bal was te hoog.Even later kreeg diezelfde Rubingh weer de kans, Eind speelde de bal goed hard in, Rubingh legde de bal met buitenkant rechts de bal neer en schoot wederom vanaf het middenveld op de goal. In deze bal lag meer gevoel, echter nog te weinig. De bal kwam op het dak van het doel.

SJS – Rolder Boys 1-0
Binnen een minuut had SJS op 1-0 kunnen komen. Het was Eind die een harde voorzet wilde geven. De verdediger raakte de bal verkeerd en kopte bijna in eigen doel. De keeper hield de bal op merkwaardige wijze uit zijn doel.
Het spelbeeld was eigenlijk hetzelfde als de vorige. Rolder Boys mocht het spel maken, SJS bleef goed gegroepeerd afwachten. Het resulteerde in een saaie wedstrijd met weinig gevaar voor de beide doelen. Mocht er gevaar dreigen bij de SJS goal dan was daar nog altijd Missche die zijn verdediging uit de brand hielp.
De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen totdat Rubingh Drenth diep zag gaan. Rubingh lepelde de bal over de verdediging en Drenth kon zijn 2e winnende van de avond maken, 1-0. Kort daarna floot de scheidsrechter af. Weer een overwinning voor SJS 35+1.

Stadskanaal – SJS 0-0
De laatste wedstrijd op deze avond was tegen de gastheer. Het zijn elke keer wedstrijden op zich. De sfeer in het veld is altijd goed, maar de gedrevenheid bij de beide teams om van elkaar te winnen is altijd groot. Stadskanaal kopieerde het spel van SJS, geduldig van achteruit voetballen. Dit leverde in eerste instantie een saaie wedstrijd op.
Het was Stadskanaal die de eerste kleine kans kreeg. De bal verdween voorlangs over de achterlijn. Dit was voor Stadskanaal het teken om toch meer naar voren te gaan voetballen. Het waren Becker en Martijn die Stadskanaal bij de hand namen en meer gevaar stichten voor het SJS doel. Jeroen Prummel was dichtbij de 1-0, echter zag hij (gelukkig voor SJS) in zijn ooghoek een verkeerde goal.

Zoals altijd krijgt SJS in elke wedstrijd wel een grote kans. Een kwaliteit van dit team is dat de kans vaak wordt omgezet in een doelpunt. In deze wedstrijd was het Arkema die de opgelegde kans kreeg. Hij werd vanaf de zijkant goed bedient bij de tweede paal. Doelman Mooibroek stond op het verkeerde been. Arkema zou de bal rustig met binnenkant voet moeten plaatsen, echter wilde hij de bal op de wreef nemen. De bal ging bijna over de zijlijn. Dit was de kans.

Vlak erna kreeg Rubingh een kans. Rubingh ontving de bal van Missche en maakte meters. Hij speelde de bal de hoek in op de diepgaande Eind. Deze trok de bal terug waar Rubingh kwam inlopen. Zijn schot werd met moeite gestopt door de keeper van SC Stadskanaal. Het slot was voor Becker en consorten. Eerst schot Dennis Martijn de bal snoeihard buiten bereik van Eric Missche op de lat. Daarna was het Becker die de bal op de lat schoot. Het schot stuiterde weer terug het veld in. De scheidsrechter beoordeelde dat de bal de lijn niet was gepasseerd.
Het laatste wapenfeit was voor SC Stadskanaal. Het was Martijn die weer de bal snoeihard op Missche schoot, die pareerde het schot als een ware keeper. Echter kon Missche de bal niet klemmen. Het was Becker die attent reageerde en kon vanaf een meter de bal inschieten. Dit deed hij dan ook. Het was Missche die met zijn lange armen de bal alsnog kon blokkeren en SC Stadskanaal toch een kleine kater bezorgde.

Na 2 rondes staat SJS35+1 vier bovenaan. Echter is dit geen garantie voor de eindoverwinning. De teams zijn aan elkaar gewaagd in deze competitie en er zijn nog 3 rondes te gaan. De volgende ronde is op het sportpark van SJS zelf. Op 20 april begint SJS zijn eerste wedstrijd tegen SC Stadskanaal. Deze wedstrijd start om 19.30 uur.

Back To Top