skip to Main Content

SJS 35+ 1 blijft ongeslagen!

Op een warm en zonovergoten sportpark aan de Julianastraat stond afgelopen vrijdagavond de derde ronde van het 35+ competitie op het programma. De volgende spelers verdedigden de club kleuren van SJS: Doppler, Krops, Missche, Veldhuis, Drenth, Sybesma, Klein, Wilting, Dekker en Rubingh. De opdracht voor deze avond was simpel. De voorsprong consolideren (bedroeg 13 punten bij aanvang) en er mag niet van SC Stadskanaal verloren worden.

SJS – SC Stadskanaal
De eerste wedstrijd was gelijk tegen plaatsgenoot en rivaal (in het veld) SC Stadskanaal. Onder leiding van een goed fluitende Ron Langelaar werd de wedstrijd in gang gezet. Deze wedstrijden zijn altijd een soort schaakspel. Het was Rubingh die de eerste kans kreeg. Na een goede loopactie van Veldhuis, kon Rubingh opstomen richting het doel van Stadskanaal. In plaats van de bal af te leggen, ging hij voor eigen succes. Het geplaatste schot vond echter zijn waterloo tegen de paal. Daarna nam Stadskanaal de controle van de wedstrijd over, maar zonder echt gevaar te stichten. Doelman Doppler hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om zijn doel schoon te houden. SJS probeerde er vooral op de counter uit te komen. Met de snelheid van Drenth en het doorzettingsvermogen van Krops werd SJS steeds een iets gevaarlijker uit de counter. De goed keepende keeper van Stadskanaal wist zijn doel schoon te houden. Het was Rubingh die de volgende kans om zeep hielp. Veldhuis onderschepte de bal en speelde de bal gelijk diep op Rubingh. Deze kreeg de bal helaas niet goed mee. Hierdoor moest hij verdediger Tulp (SC Stadskanaal) uitkappen. Het schot wat volgde krulde richting de verre hoek, echter ging de bal naast. Het resultaat, een bloedeloze 0-0.

Gasselternijveen – SJS
Na een korte drinkpauze moest SJS de kampioenstrijd vervolgen tegen Gasselternijveen. De tactiek van Gasselternijveen was verdedigend, het was aan SJS om het spel te maken en de handbal verdediging uit te spelen. Aanvankelijk werd er voornamelijk geprobeerd om van afstand de keeper van Gasselternijveen te passeren. Echter werden schoten van Wilting, Veldhuis en Dekker geblokkeerd. Wilting vond Rubingh, deze gaf na wat kappen en draaien een steekpass op Drenth. Drenth bedacht zich niet en schoot de bal diagonaal in de linker hoek. Hierna kon SJS weer het vertrouwde spel gaan spelen, de counter. Gasselternijveen moest komen en kwam ook. Gasselternijveen brak aan de linkerkant van het veld door. De voorzet die volgde ging over Klein heen en de spits van Nieveen kopte de bal goed in. 1-1. In het slot van de wedstrijd was het SJS wat vol druk ging zetten, ze wilden de overwinning binnen halen. Wederom probeerden Dekker, Veldhuis en Wilting de verdediging te beslechten van afstand, zonder resultaat. Rubingh zette zowel Drenth als Missche vrij voor de keeper met een steekpass. Drenth werd goed verdedigd en Missche raakte de bal verkeerd waardoor de bal overging. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd, was het Dekker die met een strakke bal Rubingh aanspeelde. Met een handige voet beweging draaide deze bij zijn tegenstander weg. Rubingh schoot de bal diagonaal over de grond in de verre hoek, 1-2.

SJS – EEC
Na een wedstrijdronde pauze hebben te gehad, moest SJS het opnemen tegen EEC. De afgelopen wedstrijden is dit een taaie tegenstander gebleken. Na een gezapig begin opende SJS de score. Het was Wridzer Sybesma die de bal ontving van doelman Doppler. Wridzer zette een solo op waar Messi nog iets van kan leren (van horen zeggen, de verslaggever was even afwezig). Wridzer zou de spits hebben uitgekapt, waarna hij op snelheid met zijn grote passen drie man uitspeelde. Voorin gekomen speelde hij met een schaar de centrale verdediger uit en schoof de bal beheerst onder de keeper door. Of het nu Russische nep nieuws is of de waarheid, feit is wel dat SJS met 1-0 voorstond. EEC liep daarna in de val van SJS. Ze wilden de gelijkmaker forceren. Elke counter die SJS kon uitvoeren werd gevaarlijk. De counter werd steeds op dezelfde manier uitgespeeld. Rubingh, die eenzaam in de spits stond werd aangespeeld, daarna werd er razendsnel aangesloten. Zo kon Veldhuis na een goede loopactie de 2-0 maken en was het Missche die op eenzelfde manier de 3-0 intikte. Het slotakkoord was voor Veldhuis. Klein die Rubingh in de voeten aanspeelde, deze gaf de bal weer in de loop mee aan dezelfde Klein. Klein legde de bal terug op Veldhuis die na een pirouette de bal beheerst binnen schoot, 4-0.

Rolder Boys – SJS
De laatste wedstrijd van de avond was tegen Rolder Boys. Rolder Boys had de tactiek van Gasselternijveen afgekeken kennelijk. De handbal verdediging was moeilijk te beslechten. Het was druk voor het doel van Rolder Boys. Op sommige momenten stonden er 3 spelers + de keeper op de doellijn. SJS had veel moeite om deze muur te beslechten, ook begon de vermoeidheid SJS toch parten te spelen. De energie van de eerste 3 wedstrijden was er niet meer. Een individuele actie zou de wedstrijd moeten open breken. Dekker speelde Rubingh de bal in. De draaide kort in de kleine ruimte. Met een punter (pass of schot?) vond hij Missche, deze tikte de 0-1 binnen. Rolder Boys bleef ondanks de achterstand compact voetballen en wachtte op hun kans. Deze kwam er. Een gemakkelijk gegeven vrije bal werd afgeslagen, echter rolde de bal bij een speler van Rolder Boys voor de voeten, deze passeerde doelman Doppler, 1-1. SJS probeerde nog wel aan te dringen, echter het geluk ontbeerde en SJS moest zich tevreden stellen met 1-1.

Wij danken de toeschouwers die deze heerlijke avond de moeite hebben genomen om ons aan te moedigen. Dankzij het warme weer bleef het tot laat gezellig op het sportpark.

Back To Top