skip to Main Content

SJS 3 weer ronde verder in de beker!

SJS 3 blijft maar winnen, zo ook vandaag tegen Potetos 2. Een ploeg die in een andere 4e klasse op een keurige 3e plaats staat. De wedstrijd stond in eerste instantie gepland aan de Julianastraat, maar doordat de sneeuw roet in het eten gooide, hebben beide teams in goed overleg de rollen omgedraaid en vond de wedstrijd plaats in Selwerd (Groningen) waar het kunstgras helemaal groen was.

Vanaf minuut 1 zocht SJS de aanval en dit leidde binnen de minuut al een snelle voorsprong op. Een voorzet van Christiaan Apperlo viel zowaar binnen via de paal en Emiel van der Vlag waardoor de gasten gelijk lekker in de wedstrijd zaten.

Potetos beschikte over een aantal handige spelers, maar doordat Groepje 3 goed georganiseerd stond was er weinig tot geen doorkomen aan voor de gastheren. Na een kwartier spelen bediende Rick Steursma met een prima diepe bal Rob Groenewold, deze kopte de bal zeer beheerst langs de matig uitkomende doelman, 0-2.

De 0-3 leek niet veel later op de borden te staan want de doelman legde de bal zomaar in de voeten van Ton Alberts, zijn schot van zo’n 40 meter viel helaas boven de dwarsligger neer. De tegenstander had totaal geen antwoord op het goed spelende SJS wat erg veel irritatie opleverde. Een klein opstootje betekende een gele kaart voor Dos Santos en de tegenstander waardoor er tot aan de rust 10 tegen 10 werd gespeeld. Vlak voor rust mocht wederom Emiel van der Vlag vrij door richting de doelman en klopte laatstgenoemde zeer koelbloedig waardoor beide partijen gingen rusten met een 0-3 stand.

Dos Santos begon de 2e helft ‘bijna’ fantastisch, hij schoot vanaf de aftrap in 1 keer richting doel. Echter kon de doelman de bal net onder de lat wegtikken. De 2e helft veranderde weinig aan het spelbeeld, de gasten stonden in een prima organisatie en Potetos werd er na een aantal wissels niet heel veel beter op. Bij vlagen kon de tegenstander van vandaag echt wel een aardig balletje trappen en zou het de wedstrijd ook winnen op het aantal panna’s . Echter win je daar geen wedstrijden mee en dat bleek toen Faizel de 0-4 aantekende vanuit een hoekschop.

De wedstrijd was gespeeld en SJS liet de teugels ietwat vieren wat nog een paar kansjes opleverde voor Potetos. Steursma verschalkte op een gegeven moment bijna eigen doelman Zuur maar de lat bracht prima redding. Toch viel de eretreffer vlak voor tijd na wat onoplettendheid achterin, maar in de laatste minuut schoot Ton Alberts zeer fraai de 1-5 in de kruising waarmee de eindstand beslist werd.

SJS 3 voegt zich bij de laatste 12 clubs in de beker en dat valt zeer verdienstelijk te noemen. De ploeg speelt nog steeds voor de spreekwoordelijke ‘dubbel’ en hoopt op een leuke loting!

 

Back To Top