skip to Main Content

SJS 3 verslaat SC Stadskanaal 3

Eindelijk was het dan weer zover… Met enige vorm van spanning richting het voetbalveld, de kleedkamerhumor, het aanmeten van het tenue, de warming – up en dat eerste fluitsignaal. Voor SJS 3 kwam er, op vrijdagavond 27 augustus 2021, een einde aan bijna een jaar zonder wedstrijden. Ook aan het affiche lag het niet; een krachtmeting met SC Stadskanaal 3.

Trainer/keeper/leider Robbert Zuur stuurde bij aanvang de volgende elf namen het veld op:
Robbert Zuur; Armando Draijer, Gerben Sieders, Arno Sieders, Benjamin Tjarks; Erwin Hofman, Richard Veldhuis, Rick Steursma, Jesse Mik; Marten Visser en Emiel van der Vlag.

Het bleek al snel dat er met SC Stadskanaal en SJS twee gelouterde ploegen binnen de lijnen stonden. Beide teams hadden een vergelijkbare tactiek, waarbij de tegenstander op zekere hoogte werd opgevangen om vervolgens de mogelijkheden in de counter te zoeken. SJS voetbalde wat gemakkelijker en had meer balbezit. Hoewel SJS een aantal keren gevaarlijk opdook voor het vijandelijke doel, was de grootste kans van de eerste helft voor Stadskanaal. Kevin Herder zag zijn kopbal op de paal belanden.

In de rust werden er een aantal wissels toegepast en zag de opstelling er bij de hervatting als volgt uit: Robbert Zuur; Matthijs Reder, Gerben Sieders, Arno Sieders, Jaap Klein; Christian Apperlo, Richard Veldhuis, Rick Steursma, Erwin Hofman; Royan Seep en Ton Alberts.

De energie die was geleverd in de eerste helft zorgde ervoor dat de tweede wat rommeliger verliep. Steeds vaker mislukte de passing of werd de moeilijke oplossing gekozen. Het voordeel – vooral voor de neutrale toeschouwer – was dat daardoor de wedstrijd opener werd en het spel op en neer golfde. Ook nu had SJS een licht overwicht, maar wist een aantal mogelijkheden niet om te zetten in een treffer. Aan de andere kant ging Stadskanaal opportunistischer spelen en stond SJS een minuut of tien aardig onder druk. Op het moment dat de wedstrijd leek af te stevenen op een 0 – 0 ontfutselde Royan Seep de bal van de laatste linie de ‘SC’ en oog in oog met de doelman faalde hij niet: 0 – 1. Met nog een kwartier te spelen was de meeste fut er wel uit bij de spelers. Kansjes waren er nog wel, gescoord werd er niet meer.

Uiteraard was er blijdschap om de overwinning, maar was de grootste winst van deze avond dat er eindelijk weer een wedstrijd werd gespeeld. In de kantine werd de wedstrijd nabesproken onder het genot van een biertje en meteen een return gepland in de winterstop!

Back To Top