skip to Main Content

SJS 3 vergeet te winnen van Buitenpost!

Na het behalen van het kampioenschap kreeg groepje 3 afgelopen zaterdag de kans om de dubbel te winnen tijdens de bekerfinale (zaterdagteams) tegen Buitenpost 5. SJS won in de beker alle wedstrijden tot op heden overtuigend, dus iedereen had enorm veel vertrouwen in een goede afloop.

SJS begon offensief aan de wedstrijd en dwong Buitenpost gelijk tot het spelen van lange ballen. Dit bleek ook de kracht van Buitenpost, want het waren eigenlijk de hele wedstrijd alleen maar lange ballen richting hun ‘Speedy Gonzales’ voorin. SJS was de gehele wedstrijd de veel beter voetballende ploeg en kreeg kans op kans. Echter bleek de doelman van de Friezen een sta in de weg of werd er een bal van de lijn gehaald of zat er weer een voet tussen.

Buitenpost werd niet of nauwelijks gevaarlijk, maar scoorde wel de 0-1. De snelle spits van de gasten was onze verdediging iets te slim af en zag een medespeler helemaal vrij voor het doel staan. Deze kon vervolgens makkelijk raak schieten. Het is en blijft de voetbalwet, als je hem zelf niet maakt…. kans op kans bleef er komen en de hoop in een goede afloop was er dan ook niet minder op geworden. Helaas was dit wel de ‘onterechte’ ruststand.

Na rust werd er niet of nauwelijks meer gevoetbald en kwam groepje 3 niet meer in haar spel, doordat er continue spelers van Buitenpost op de grond lagen of de scheids geblesseerd raakte. Buitenpost kreeg een enorme kans op 0-2, maar de spits schoot hoog over. De laatste 20 minuten werd het een alles of niks wedstrijd. Met nog een aantal grote kansen voor de thuisploeg. Maar op een of andere manier mocht het niet zo zijn vandaag voor groepje 3.

Uiteraard gaan de felicitaties naar onze gasten uit Buitenpost en kan SJS 3 trots terugkijken op een prachtige prestatie. Van de 300 clubs in de beker toch een hele knappe 2e plek.

‘Wie binn’n trots op joe’

Klik hier voor de foto’s!

Back To Top