skip to Main Content

SJS 3 naar halve finale beker!

Het sprookje van SJS 3 duurt nog minimaal 1 wedstrijd voort. Dat het dit seizoen niet stuk kan bij de equipe van Robbert Zuur is wel duidelijk. In de competitie is het kampioenschap binnen handbereik met 39 punten uit 13 wedstrijden en ook in de beker heeft groepje 3 tot op heden alles in winst weten om te zetten. Zo werd ook vc Trynwalden uit Oentsjerk aan de zegekar gebonden en zijn de Knoalsters de eerste ploeg die zich verzekert van de halve finale!

SJS begon moeizaam aan de wedstrijd, het begon slap en slordig. Misschien toch ietwat met een beetje spanning te maken? Gelukkig voor de blauwhemden had de tegenstander hier ook last van dus leverde het aan beide kanten geen kansen op. Toen SJS de schroom na zo’n 25 minuten spelen van zich afgooide kwam er ook snel de openingstreffer. Dos Santos werd gevloerd binnen de beruchte lijnen, waarna Steursma de pingel beheerst binnenschoot.

SJS groeide meer en meer in de wedstrijd zonder echt goed te ‘foebele’ en creëerde een aantal behoorlijke kansen. Toen vlak voor rust topscorer Seep de 2-0 liet aantekenen kon groepje 3 met een comfortabele voorsprong aan de thee beginnen.

Na rust een ander Trynwalden, dat beschikte over een paar handige spelers. Het kwam bij de thuisploeg meer op vechtlust aan, en het moest wachten op de geboden ruimte’s die zouden ontstaan. De eerste kansen na rust waren voor de tegenstander, echter waren het geen grote kansen en bleef SJS vrij gemakkelijk overeind met deze stabiele verdediging.

Aan de andere kant kreeg de thuisploeg ook een aantal behoorlijke kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Echter stond de doelman een aantal keren prima zijn mannetje. Toen 10 minuten voor tijd de gasten prompt de 2-1 binnenschoten werd het toch nog onnodig spannend de laatste minuten. Gescoord werd er niet meer en is SJS verzekerd van de halve finale! Een prachtige prestatie wat misschien nog wel eindigt in iets heel moois.

Volgende week weten we wie de tegenstander word in de halve finale.

SJS 3 speelt woensdag en zaterdag eerst twee thuiswedstrijden in de competitie. Mocht groepje 3 beide wedstrijden weten te winnen dan kan het zaterdag 4 mei kampioen worden.

We houden jullie op de hoogte!

Back To Top