skip to Main Content

SJS 3 ijzersterk uit de winterstop!

Daar waar de meeste teams nog druk aan het oefenen zijn, moest SJS 3 alweer aantreden in de competitie. NEC Delfzijl 3 was afgelopen zaterdag de tegenstander en deze ploeg stond slechts twee punten achter op Groepje 3. Winst van de Knoalsters zou betekenen dat het klimt naar de 4e plek wat aan het einde van de rit nacompetitie oplevert.

De eerste 5 minuten begon NEC goed aan de wedstrijd wat direct twee kansen opleverde, maar geen goals. SJS was gewaarschuwd en kreeg het besef dat er een tandje bij moest. SJS nam de regie over en kreeg binnen een bestek van twee minuten 3 grote kansen op de 0-1, echter ontbrak de scherpte ‘nog’.

Dat een treffer niet lang kon uitblijven, was een feit en deze viel dan gelukkig ook. Gastspeler Albert de Boer (4e elftal) kreeg de bal op links, zou een voorzet geven, maar deze voorzet viel plots prachtig binnen in de korte hoek. NEC ging met de billen bloot en een grote uitslag leek in de maak. Echter werd het niet veel later 1-1. Een steekpass tussendoor richting de linkshalf met een snelle voorzet als gevolg leverde een doelpunt op waardoor SJS weer opnieuw kon beginnen.

Vlak voor rust vielen de 1-2 en 1-3 snel achter elkaar door Royan Seep. Tevens werd er nog een doelpunt afgekeurd van Steursma, maar kon SJS tot met een goed gevoel de rust in.

In de tweede helft ging SJS vanaf het begin volle bak om de wedstrijd snel in het slot te gooien, dat resulteerde heel snel in de 1-4. Een prachtige aanval over rechts richting ‘man of the match’ Christian Apperlo, waarop de bal belandde voor de voeten van Seep die er vervolgens alleen maar tegenaan hoefde te lopen. NEC leek geknakt, maar kreeg toch nog twee dotten van kansen om iets terug te doen, echter ontbrak het aan de juiste keuze’s/scherpte.

Albert de Boer schoot aan de andere kant de 1-5 tegen de touwen en Ton Alberts maakte er snel 1-6 van. Wederom Alberts en nog twee goals van Seep zorgden ervoor dat Groepje 3 uitliep naar 1-9! Dit was tevens de eindstand wat een voorlopige vierde plaats oplevert voor Groepje 3.

Een prachtige overwinning voor de mannen van leider Robbert Zuur. Over twee weken wacht de thuiswedstrijd tegen koploper ONR. In aanloop naar die wedstrijd zit het met het vertrouwen van de SJS-ers in Groepje 3 wel goed.

Back To Top