skip to Main Content

SJS 2 wint overtuigend

Zaterdag 14 september heeft SJS 2 de beker hervat met een goede 2-0 overwinning op NEC Delfzijl 3. Trainer Rick Arkema heeft zijn selectie helemaal rond en iedereen weet wat er verwacht wordt.

De 11 spelers die tegen NEC begonnen zijn: Wouter Rozema, Marco Brouwer, Benjamin Tjarks, Mitchel Vos, Joost Jeuring, Luuk Datema, Dominick Visscher, Nick Weidijk, Richard Geertsma, Thomas Drenth en Joris Wilting. Op de bank zaten Joost Wilting (K), Matthias Kruize, Marciano en Armando Draijer en de van een blessure terugkerende Niels de Jong. De geblesseerde spelers waren ook allen aanwezig om het team aan te moedigen.

NEC kwam sterk uit de startblokken, maar raakte al vroeg in de wedstrijd hun linksbuiten kwijt. De vervanger kwam ook terug van een blessure en had een jaar niet gevoetbald, wat niet af te zien was aan zijn spel. SJS had de eerste helft moeite om het spel te maken. Het middenveld werd te weinig gevonden en het waren wat individuele acties die voor gevaar zorgden. Zowel Luuk als Joris waren hier aangevers. Helaas was er niet voldoende bezetting voor het doel om de voorzet binnen te werken. Ook weer meerdere corners waarbij Dominick nog 1 keer gevaarlijk kon koppen. Uit 1 van deze corners viel wel de 1-0. Het was door een duw van de keeper/ verdediger dat onze spits Thomas niet bij de bal kon. De bal ging op de stip en deze werd onberispelijk binnen geschoten door Joost.

Na rust en enkele wisselingen, Armando voor Benjamin en Joost voor Wouter werd het spel van SJS dreigender. Tevens werd er weinig weggegeven en voetbalde SJS alsof hun niets kon gebeuren. Na de wissels van Niels de Jong, Matthias Kruize en Marciano bleef SJS goed voetballen. En werd de 2-0 gescoord na een goede crosspass van Joost op Luuk die een puntgave voorzet op Dominick afleverde. Ook was er nog een goede redding van Joost op een schot van NEC.

Dinsdagavond om 19 uur wacht de laatste bekerwedstrijd tegen eersteklasser Omlandia 2 dat met 10-2 van VVS won. Een leuke uitdaging onderweg naar de competitiestart aanstaande zaterdag, uit tegen SC Angelslo 2.

Back To Top