skip to Main Content

SJS 2 verliest jammerlijk van de koploper

De nummer 1 tegen de nummer 3, vooraf een spannend duel in de top van de competitie.  Er was dan ook redelijk wat publiek op deze wedstrijd afgekomen. Dat sterkte de gedachte op een goed resultaat. De opstelling was als volgt: Wouter, Rick, Armando, Evan, Marco, Guus, Mitchel, Mattijn, Richard, Matthies en Joost. Als wissels waren mee Nick, Roy, Stefan M, Frank en Matthijs.

Tijdens de wedstrijd bleek al snel dat SJS en Achilles aan elkaar gewaagd waren. Achilles was voetballend de betere ploeg. SJS won meer duels en verdedigde met man en macht de eigen 16 en mikte op spaarzame counters.

De eerste helft ging qua grote kansen gelijk op. Beide ploegen lieten elkaar in balbezit opbouwen en zetten geen druk. Dit resulteerde in veel duels rond de middellijn en aan beide kanten veel balverlies. SJS verdedigde scherp en maakte het Achilles onmogelijk om kansen te creëren. De beste kans van de eerste helft was dan ook voor SJS die er na een snelle omschakeling op links goed uit kwamen met Richard die een puntgave voorzet op Mattijn af kon geven. Deze kon helaas net niet goed bij de bal en schoot over. Achilles kreeg gaandeweg de eerste helft steeds meer balbezit.

De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, SJS dat steeds minder aan creëren toe kwam, en Achilles dat steeds meer ging drukken. SJS werd daar echter niet warm of koud van en bleef koelbloedig verdedigen . Hierin slaagden ze tot ongeveer 10 minuten voor tijd. Door een domme sliding in het 16 meter gebied werd de bal op de stip gelegd. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten. De resterende minuten probeerde SJS nog wel van de goal af te voetballen maar het geloof in een resultaat was weg en nam de overhand en daardoor kon er geen vuist meer gemaakt worden.

Al met al verdedigend een goede wedstrijd van SJS. Er werd als team gestreden en er werden veel gaatjes voor elkaar dicht gelopen. De leermomenten voor SJS zijn op de training weer besproken en als daar aan gewerkt gaat worden zullen de komende wedstrijden zeker kansen geven om weer aan te sluiten bij de top 2 en de weg naar boven in te zetten. De concurrentie wist zaterdag ook niet te winnen en SJS bezet daarom nog steeds een keurige 3e plek.

Aankomende zaterdag spelen om 14:30 uur het eerste en het tweede samen uit tegen Vitesse ’63 uit Koekange.

Back To Top