skip to Main Content

SJS 2 start beker met winst!

Na een onzekere zomer met de vraag of de beker en competitie wel zou starten kwam er dan eind juli toch duidelijkheid. Eindelijk was het weer zover, de eerste officiële wedstrijd van SJS 2 ten tijde van de Corona-Crisis uit tegen DZOH 3 in Emmen. Uiteraard met inachtneming van alle aangepaste regels omtrent vervoer, gebruik kleedkamers en wedstrijdbespreking op het veld. Wat een ‘griepje’ allemaal wel niet teweeg kan brengen in de wereld.

SJS 2 begon met de volgende elf: Wouter Rozema, Richard Geertsema, Bryan Boels, Mitchel Vos, Mattijn Smid, Wouter Panneman, Albert de Boer, Nick Weidijk, Dominick Visser, Joost Jeuring en Luuk Datema. Als wissels waren mee Rob Waardenburg, Jeroen Rotensen en Matthias Kruize.

DZOH begon sterk met enkele goede kansen in de eerste paar minuten. Het was aan Wouter en goed ingrijpen van de verdediging te danken dat we op de been bleven. Na de eerste stormachtige minuten pakte SJS het goed op en trok de wedstrijd naar zich toe. Er deden zich enkele grote kansen voor waarbij een schot op de paal van Mattijn nog het meeste dreigende was. Uiteindelijk was het spits Joost die de bal droog binnen kon schieten buiten het bereik van de uitstekende keeper van de tegenpartij. In de rust werd erop gehamerd om het spel van de eerste helft door te zetten.

Dit lukte bij vlagen in de tweede helft. Zeker het eerste gedeelte creëerde SJS weer veel, alleen liet de afronding en laatste pass vaak nog te wensen over. Geheel tegen de verhoudingen in kwam DZOH op gelijke hoogte. In een ongelukkig moment werd de bal verloren en werd de verdediging uitgespeeld. SJS herpakte zich gelijk weer en ging op zoek naar de winnende treffer. Deze viel vrij vlot daarna. Na een goed getimede sliding van Mitchel, een uitstekende hervatting vooruit richting Luuk en een idem voorzet op Joost werd het 1-2. Helaas werd deze goal afgekeurd op buitenspel. Niet veel later daarna was er een grove charge op Luuk in de 16. Helaas beoordeelde de scheidsrechter dit als een vrije trap net buiten de 16. Deze leverde helaas niks op. DZOH probeerde met enkele speldenprikjes nog de overwinning binnen te slepen maar in de 90e minuut was het SJS dat door een sublieme pass van Matthias en een even zo sublieme poort van Mattijn via een schot van Nick de verdiende 1-2 wist te scoren. DZOH zette nog even aan maar kon geen potten meer breken. De eindstand was 1-2.

Een meer dan terechte overwinning voor SJS 2.  Er werd hard gewerkt door iedereen en bij vlagen werd er goed gevoetbald. Blijven trainen met elkaar en elke week nog beter willen worden. Bijzonder moment was nog de wissel van Rob Waardenburg die zijn eerste verdienstelijke minuten in een officiële wedstrijd bij de senioren maakte vanuit de JO19-1.

Back To Top