skip to Main Content

SJS 2 pakt de draad van het winnen weer op!

Na de teleurstellende 0-1 van vorige week tegen koploper Achilles 1894 2 was het voor SJS 2 zaak om de goede reeks weer voort te zetten. En dat deed de ploeg van Rick Arkema met verve. De volgende elf namen mochten beginnen: Wouter, Rick, Rene, Mitchel, Marco, Frank, Armando, Stefan K, Richard, Faizel en Mattijn. Als wissels waren mee Stefan M, Guus, Joeri.

De selectie verzamelde zich om 12:15 bij SJS om gezamenlijk met het eerste in de bus richting Koekange te vertrekken. Zowel het eerste als het tweede voetballen deze middag tegen Vitesse ’63. Na goed uitgerust aangekomen te zijn, een lekkere kop koffie, het standaardritueel in de kleedkamer en de warming up gehad te hebben kon de wedstrijd voor het tweede beginnen.

SJS had de aftrap en kon direct een gevaarlijke aanval op zetten. Door goed doorzetten van Frank kwam deze in de tweede minuut al oog in oog met de keeper, Frank rondde beheerst af en de vroege goal was een goed teken. De gehele eerste helft was SJS de betere partij. De spaarzame counters van Vitesse werden door de verdediging en een alert mee voetballende Wouter niet tot kansen omgezet.

SJS creëerde veel diepte, die door goede passing ook vaak bereikt kon worden. Hier ontstonden veel kansen uit. Na een afgekeurde goal, nog enkele kansen was het Richard die wederom goed de diepte zocht en op zijn wenken bediend werd. Richard kon met een strakke voorzet Faizel bereiken en die kon zijn eerste goal van de middag beheerst inschuiven.

Na de rust was het SJS dat wederom de boventoon voer. Door een verspeelde bal op het middenveld was het echter Vitesse dat geheel uit het niets de 2-1 aan kon tekenen. Voor SJS een teken om iets meer gas te geven. Na een tweede vrije trap op 20-30 meter van het doel kon René aanleggen. Faizel werd opzij gedirigeerd ( hij hield namelijk de eerste vrije trap tegen) en René kon beheerst in een hoekje raak schieten. Vitesse had direct door dat er tegen dit SJS niets meer te behalen viel en voetbalde de wedstrijd op hun dooie gemak uit. Neemt niet weg dat hierdoor SJS met goed geplaatste diepe ballen nog 2 keer Faizel in stelling kon brengen en die kon dan ook een hattrick aantekenen in zijn eerste wedstrijd bij SJS 2. De eindstand werd derhalve uiteindelijk 1-5.

Al met al een erg goede wedstrijd van SJS waarbij iedereen een ruime voldoende scoorde. Wouter was alert en was de baas in de zestien. Rick en Marco waren verdedigend niet te passeren en konden aanvallend voor diepte zorgen. Mitchel schakelde de spits uit en haalde veel hoge ballen weg. René verzorgde rust in het spel door op de juiste plek te staan en met lef te voetballen en waar het nodig was te corrigeren. Frank was met zijn loopacties constant in beweging en was betrokken bij 3 goals. Armando verdedigde goed en zorgde voor de juiste balans op het middenveld, alleen het scoren wilde NOG niet lukken. Stefan K strooide met mooie pasjes en was vaak aanspeelbaar. Richard en Mattijn hielden het goed breed en gingen op de juiste momenten diep wat erg waardevol was in het aanvalsspel. Faizel was een echt aanspeelpunt en scoorde 3 beheerste doelpunten. Guus die inviel na 55 minuten won weer zijn duels en kon met simpele pasjes het aanvalsspel steeds ondersteunen. Stefan Mulder en Joeri hebben beide goed gevlagd en stonden hun mannetje in de minuten die ze speelden.

Na het verlies van vorige week is dit weer een mooie opsteker en kan de groep weer met een goed gevoel verder kijken naar de komende wedstrijden. Aanstaande zaterdag weer thuis tegen DZOH 3 om 12:00 uur aan de Julianastraat.

Back To Top