skip to Main Content

SJS 2 nog ongeslagen!

Zaterdag 21 september was dan eindelijk de start van de competitie. Angelslo uit, een lastige wedstrijd.

Trainer Arkema stuurde de volgende 11 namen het veld in. Wouter Rozema, Armando Draijer, Joost Jeuring, Mitchel Vos, Richard Geertsma, Rob Groenewold, Marciano Draijer, Niels de Jong, Thomas Drenth Wilting, Dominick Visscher en Luuk Datema. Als wissels waren mee Nick Weidijk, Matthias Kruize, Joris Wilting en Marco Brouwer.

De ploegen bleken de gehele eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd. Met name omdat SJS aan de bal erg slordig speelde. Te gehaast en te snel de beslissende assist of goals willen maken. De grootste kansen waren voor de thuisploeg Angelslo terwijl SJS het meeste balbezit had.

Met Joris voor Luuk en Nick voor Marciano kon de 2e helft beginnen. Na rust veranderde het beeld van de eerste helft volledig. SJS kwam beter in de wedstrijd en had een paar goede kansen. In de 60ste minuut legde Rob de bal klaar voor Nick die goed uithaalde. De bal ketste af en viel voor de voeten van Joris. Deze speelde eerst rustig zijn tegenstander uit en schoof bekeken de 0-1 binnen. Vreugde alom. SJS heeft daarna 30 minuten aardig onder druk gestaan maar wist de belangrijke 0 vast te houden. Zeker de laatste 10 minuten toen Angelslo nog met een stormram ging spelen hebben ze zich samen knap geweerd. De eerste 3 punten zijn binnen.

 

Zaterdag 28 september was de eerste thuiswedstrijd van de competitie.

SJS 2 geeft een goed vervolg aan de overwinning tegen Angelslo. Thuis tegen DZOH is gewonnen met 3-2. Dit is gedaan door de volgende 15 spelers: Wouter Rozema, Marco Brouwer, Armando Draijer, Mitchel Vos, Richard Geertsema, Dominick Visscher, Mattijn Smit, Nick Weidijk, Marciano Draijer, Thomas Drenth, Joris Wilting, Lars Hommes, Luuk Datema, Matthias Kruize, Benjamin Tjarks.

Trainer Rick Arkema zag zijn ploeg goed beginnen in de eerste helft. Er werd van achteruit verzorgt gevoetbald en de spelers konden elkaar goed vinden. Het was een knappe actie op de achterlijn van Dominick die met een voorzet Nick kon vinden die de bal onberispelijk binnen schoot. 1-0 en geen vuiltje aan de lucht voor SJS. Ook de eerste 10 minuten van de steeds onvriendelijker wordende 2e helft waren in defensief opzicht voor SJS. Aan de bal kon er niet echt doorgedrukt worden. Met Lars voor Thomas kwam er wat vers bloed in de 2e helft. Nadat Mattijn zijn man liet lopen en deze gemakkelijk de 1-1 binnen kon tikken was het Lars Hommes die met een knappe actie de keeper en enkele verdedigers uit kon spelen en de 2-1 scoorde. Luuk en Matthias kwamen er in en zorgen met hun snelheid voor een frisse wind. Marciano kon op een bekeken wijze uit een vrije trap de 3-1 maken. Lekker uitspelen en de 3 punten mee zou je zeggen. Maar niets was minder waar. SJS liet het toch nog bijna weer lopen. Uit een corner werd niet fel genoeg door gedekt en kon een speler van DZOH makkelijk de 3-2 binnen koppen. Toch nog even weer billenknijpen voor SJS. Gelukkig floot de prima fluitende scheidsrechter snel af en kon SJS de 2e driepunter gaan vieren.

Het is mooi om te zien dat de brede selectie van SJS 2 er met elkaar de schouders onder zet en voor elke overwinning hard werkt. Iedereen is een belangrijk onderdeel van het team en ook de spelers die wat minder aan spelen toe komen staan hun mannetje wanneer het echt nodig is. Ga zo door.

Volgende week speelt SJS 2 uit tegen Klazienaveen. Uiteraard is daar ook weer al het publiek welkom dat er vandaag ook was om aan te moedigen.

Back To Top