skip to Main Content

SJS 2 medekoploper na winst op ‘groepje drie’

SJS 2 moest zaterdag 2 oktober “uit” aantreden tegen SJS 3. Vanuit het verleden een lastige taaie tegenstander die heel compact kan spelen en erg goed voetbal op de mat kan leggen.

Onderlinge duels zijn natuurlijk sowieso altijd al reden tot een gezonde rivaliteit, zeker als er 3 belangrijke punten voor de competitie te winnen zijn. De mannen van trainer Rick Arkema traden aan met de nog altijd fit en jong ogende goalie.

Chris Doppler in het doel, Niels, Rick, Mitchel en Albert waren de verdedigers. Op het middenveld speelden Mattijn, Wouter P en Tom. Het elftal werd gecomplementeerd door Luuk, Thomas en Arwen in de aanval. Richard, Jay, Lars en Dominick zaten op de bank.

Het eerste kwartier werd er voornamelijk afgetast en SJS 3 ging op zoek naar de openingstreffer. Met een grote kans voor Royan die onbeheerst overschoot na een slimme ontsnapping werd gelijk duidelijk waar het gevaar zat. Gaandeweg de eerste helft nam SJS 2 steeds meer de overhand en lukte het SJS 3 niet meer om in de buurt van het doel te komen. SJS 2 creëerde zelf enkele goede kansen tegen een uiterst compact derde maar de uitstekende keepende Zuur kon de schoten makkelijk keren.

In de tweede helft veranderde dit beeld niet en bleef SJS 2 aandringen op de 1-0. Na een afgeslagen corner kwam de bal bij de 2e paal bij een vrijstaande Rick die de bal beheerst aannam en knap in het dak van het doel schoot. SJS 3 zette hierna wat dingen om in het elftal en kon aanvallend wat gevaarlijker worden.

Bij SJS 2 hinkten ze een beetje op twee gedachten. Moesten ze nou doordrukken of moesten ze nu de 0-1 behouden. Uiteindelijk werden het nog spannende minuten totdat uit een counter na een goede diepe bal van Niels, die de sterk ingevallen Jay wegstuurde. Deze kon aannemen en de meegelopen Lars bedienen, die de 0-2 kon aantekenen door zeer gedecideerd af te ronden.

Hiermee zat de wedstrijd wel op slot en drong SJS 3 nog wel aan zonder nog echte kansen te creëren. Een terechte en knappe overwinning van SJS 2 wat ze daarmee een gedeelde eerste plaats op de ranglijst opleverde.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd om 12:00 uur tegen medekoploper De Weide 3 die op doelsaldo bovenaan staat na met 9-1 gewonnen te hebben bij Hoogeveen 2.

Back To Top