skip to Main Content

SJS 2 klaar voor competitiestart!

Met een fitte selectie van 14 man reisde SJS 2 af naar Ten Boer voor de doordeweekse bekerwedstrijd tegen Omlandia 2. Net als SJS een jonge ploeg dat het afgelopen jaar promoveerde naar de reserve eerste klasse .

Trainer Arkema stuurde de volgende 11 namen het veld in. Wouter Rozema, Rick Rossing, Joost Jeuring, Mitchel Vos, Richard Geertsma, Mattijn Smid, Armando Draijer, Niels de Jong, Joris Wilting, Dominick Visscher en Luuk Datema. Als wissels waren mee Marciano Draijer, Matthias Kruize en Thomas Drenth.

Zoals verwacht was het Omlandia dat in de eerste helft de best voetballende ploeg was. SJS speelde geconcentreerd en het lukte Omlandia maar sporadisch om door de gesloten verdediging van SJS heen te spelen. Het was dan ook na 15 minuten dat er met een knap zondagsschot de 1-0 aangetekend werd. SJS zakte echter niet in, maar zette de schouders er met elkaar onder en kon daarna ook zelf nog enkele keren gevaarlijk worden via Dominick en Luuk.

De tweede helft was SJS de bovenliggende partij. Er werd steeds meer druk naar voren gezet en Omlandia wist zich daar maar moeilijk onderuit te voetballen. Met een prima voorzet en dito kopbal van Dominick dacht SJS op gelijke hoogte te komen. De keeper redde echter uitstekend en met hulp van een verdediger kon de bal geruimd worden. En zoals de aloude voetbalwet al aangeeft, valt de goal dan vaak aan de andere kant. Zo ook deze keer. De bal werd beheerst binnen geschoven in de verre hoek buiten bereik van de uitstekend keepende Wouter, 2-0. Dit was ook gelijk de einduitslag. SJS drong wel aan, maar kon niet echt een vuist meer maken. Enkele corners en vrije trappen leverden ook geen gevaar op.

Ondanks het kleine verlies is dit toch een wedstrijd om trots op te zijn voor de mannen van SJS. Tegen een eersteklasser dit niveau opbrengen en 90 minuten lang de benen uit het lijf lopen en net zo fit dan wel niet fitter zijn dan de tegenstander is gewoon goed. Wat hier vandaag als een echte teamprestatie is neergezet, kunnen ze meenemen naar de start van de competitie aanstaande zaterdag uit tegen SC Angelso 2. Kortom, SJS 2 is klaar voor de competitiestart.

Back To Top