skip to Main Content

SJS 2 boekt prima zege in bekertoernooi

Vorige week was reserve eersteklasser NEC Delfzijl nog een maatje te groot, maar tegen eveneens reserve derdeklasser DVC Appingedam boekte SJS een prima zege en tankte zo vertrouwen richting de start van de competitie. Het elftal van trainer Rick Arkema startte in de volgende opstelling:

Chris, Rick, Armando, Mitchel, Stefan M, Mattijn (’30 Matthijs), Nick W ( ’80 Stefan K), Frank, Ivanildo (’70 Marco), Collin (’45 Joost), Dominick en Joeri van Dijk.

DVC was een gedegen tegenstander, vorig jaar gedegradeerd uit de 2e klasse, waar het gezien het ledental en jeugd zeker thuis hoort. Vorige week wonnen ze nog met 6-2 van tweedeklasser vv Groningen. Op voorhand was DVC dan ook de favoriet in deze ontmoeting.

Toch was het SJS dat bij vlagen erg goed speelde en deze wedstrijd overtuigend won met 3-1. Een solide verdediging, een middenveld wat hard werkte en goed voetbalde en aanvallers die scherp waren. Daarnaast werd er echt als team gespeeld en werden er veel 1-tegen-1 duels gewonnen.

Er valt dan ook niet 1 speler uit te pakken die man of the match was. Chris pakte alle corners en had enkele belangrijk reddingen op de lijn. Mitchell en Armando waren verdedigend sterk en hadden de slimme spits van DVC 2 volledig in de tang. Rick en Stefan voetbalden in hun taak en hebben de links en rechtsvoor onzichtbaar gemaakt. Matthijs zorgde met zijn goede positionele spel voor rust en balans op het middenveld en wist zelfs nog een goed uitgespeelde aanval af te ronden met een goed afstandsschot. Nick W werkte hard en was vaak beslissend in zijn passing en verdedigende acties. Frank benutte goed de ruimtes achter de linies en was meerdere keren gevaarlijk voor het doel. Hij kon zelfs een assist op zijn naam zetten.

Ivanildo en Dominick werkte beiden hard en waren een plaag voor de backs. Daarnaast scoorde Dominick knap uit een corner door de bal onberispelijk binnen te schieten. Een terechte beloning voor zijn harde werken de afgelopen weken. Collin en Joost speelden beiden een helft en hebben beide op hun manier invulling gegeven aan de spits positie. Collin werkte hard en zorgde voor druk op de laatste linie. Joost werkte eveneens hard en was betrokken bij 2 doelpunten. De eerste met een assist op Matthijs en bij de tweede was hij goed meegelopen met een aanval van Frank en prikte hij de bal keurig binnen. Mattijn raakte helaas na 30 minuten geblesseerd bij een actie. Marco viel in voor Ivanildo en vulde deze rol keurig in. Stefan K, heeft 10 minuten gespeeld en heeft nog enkele tegenstanders het bos in gestuurd met technische hoogstandjes. Joeri van Dijk, was net hersteld van de griep en heeft met zijn positieve gedrag in de dug out en kleedkamer zeker het team gesteund. Daarnaast waren Richard en Nick, beide geblesseerd ook aanwezig om het team te steunen.

Het teamuitje in de avond bij Grillhouse de Pyramide en Cafe ’t Mingelmous was eveneens erg gezellig. Met nog een speciale vermelding hierbij voor het afscheid van Jaap Klein bij het tweede elftal. Het team had met elkaar geregeld dat er waardig afscheid genomen werd. Jaap heeft in overleg met de trainer besloten om te stoppen bij het tweede elftal om de jeugd de kans te geven. Jaap is de afgelopen jaren met veel passie, inzet en goed voetbal belangrijk geweest voor het tweede elftal. Hij zal zijn wedstrijden in het derde gaan spelen.

Eveneens werden Frank en Stefan K in het zonnetje gezet om hun inzet voor de teamsponsoring waarover later nog meer.

Mooi om te zien dat iedereen zo betrokken is. Als het team dat vast kan houden met elkaar kan er dit seizoen wel eens iets heel ergs moois gebeuren bij het 2e van SJS. Volgende week een vervolg geven aan het goede spel tegen v.v. Groningen 2 thuis om 12:00 uur. Wederom is alle publiek van harte welkom.

Back To Top