skip to Main Content

Seizoenstart SJS 3: winst en verlies

Voor het derde elftal van SJS is de competitie, na dit weekeinde, inmiddels twee speelronden onderweg. Na een aantal bekerwedstrijden maakten de blauwhemden hun opwachting in de Drentse reserve derde klasse. De balans na twee wedstrijden; eenmaal winst, eenmaal verlies.

Het bekeravontuur was van korte duur en liep uit op een vrij kansloze missie. Tegen veel sterkere, en hoger spelende, teams werd driemaal dik verloren. Het was vooral een kwestie van werken aan de conditie en wedstrijdritme opdoen. Oranje Nassau 2(1 – 5), VV Groningen 2(0 – 6) en Velocitas 2(1 – 8) waren allen een maatje te groot. Veel belangrijker was het verlies van Martijn Ulenreef met een zware knieblessure. We wensen hem veel beterschap en sterkte gedurende zijn revalidatie!

Voor wat betreft de competitie is het afwachten wat de tegenstanders te bieden hebben. De mannen van Robbert Zuur zijn nog niet voltallig(wanneer wel eigenlijk?), maar moeten in staat zijn om iedere tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. Tot dusver trof men SC Angelslo 2 en Vitesse ’63 2.

SJS 3 – SC Angelslo 2, eindstand: 5 – 0
Hoewel SJS zich in de eerste helft nog wat terughoudend opstelde, was het wel duidelijk dat Angelslo een te kloppen ploeg is. Zonder bovenmatige inspanningen(alhoewel, twee prachtige rushes van Benjamin Tjarks en Jaap Klein strandden in schoonheid) wist de thuisploeg een aantal mooie kansen te creëren. Het gewenste resultaat bleef uit en met een 0 – 0 stand werd de kleedkamer opgezocht. Na de rust brak Ton Alberts á la Zlatan Ibrahimovic de ban. Met een schitterende halve omhaal op ‘randje zestien’ liet hij de Emmer goalie kansloos. Daarna kreeg SJS veel ruimte en voerde het de score op. Een fraaie competitiestart.
Doelpuntenmakers: Ton Alberts 2x, Arno Sieders, Royan Seep en Rick Steursma.

Vitesse ’63 2 – SJS 3, eindstand: 3 – 1
Op voorhand werd verwacht dat Vitesse ’63 één van de betere ploegen zou zijn in deze competitie. Dit werd in de wedstrijd al vrij snel duidelijk. In het eerste kwartier liet de thuisploeg er geen gras over groeien en SJS moest alle zeilen bijzetten. Toen dat eenmaal was gelukt konden de blauwhemden vanuit een gesloten defensie de tegenaanval inzetten. Loerend op fouten aan de kant van Vitesse werden er een aantal mogelijkheden gecreëerd. Het leverde zelfs een treffer op. Richard Veldhuis bediende Royan Seep met het hoofd en deze knikte binnen. Na de onderbreking was het echter maar één ploeg dat het spel maakte en dat was Vitesse. SJS werkte zich drie slagen in de rondte, maar kon het niet meer bolwerken. Hoewel Vitesse ’63 twee strafschoppen nodig had, was er op de uiteindelijke overwinning helemaal niets af te dingen.
Doelpuntenmaker: Royan Seep.

Al met al twee totaal verschillende wedstrijden, waarbij op beide wedstrijden met een tevreden gevoel kan worden teruggekeken. Op zaterdag 10 oktober wacht een uitwedstrijd tegen Hoogeveen 2, dat de eerste wedstrijd met liefst 6 – 6 gelijkspeelde tegen Klazienaveen 3.

 

Back To Top