skip to Main Content

PER DIRECT! Sportpark rookvrij bij jeugdvoetbal!

Gisteravond nam de ledenvergadering het besluit om met directe ingang sportpark Julianastraat rookvrij te maken bij jeugdwedstrijden en -trainingen. Het voorstel vanuit het bestuur werd unaniem goedgekeurd door de aanwezige leden.

Wat betekent dat precies?
Met dit besluit willen we onze voetballende kinderen het goede voorbeeld geven en ze de mogelijkheid bieden om in een rookvrije omgeving te kunnen sporten. Dat betekent dat we ouders, verzorgers, leiders, trainers, vrijwilligers, toeschouwers en andere aanwezigen vriendelijk verzoeken NIET te roken in het bijzijn van kinderen, langs de lijn, op het terras of waar dan ook op het sportpark.

Mag ik dan helemaal niet meer roken?
Jawel, maar niet in het bijzin of in het zicht van kinderen. SJS kiest de weg der geleidelijkheid en biedt rokers de mogelijkheid om te roken in de daarvoor aangewezen rookzone. Deze is momenteel gesitueerd achter het kantinegebouw. Daar staan gedurende jeugdwedstrijden en -trainingen de asbakken en kun je met een gerust hart een sigaretje, sigaar of pijp roken.

En verder nog bijzonderheden?
Nee, eigenlijk niet. SJS verkiest op dit moment de optie om het roken te gedogen om het moment dat alle jeugdwedstrijden en -trainingen zijn beëindigd, maar we hopen natuurlijk wel dat na het laatste fluitsignaal niet iedereen massaal de sigaret opsteekt, terwijl er nog kinderen op het sportpark, het terras of in de kantine aanwezig zijn.

Gebruik daarbij dus het gezonde boerenverstand en wacht gewoon netjes, totdat je ziet dat bezoekende teams met kinderen het sportpark hebben verlaten. Natuurlijk vanuit de gastvrijheid, maar ook om te snappen dat we het belangrijk vinden als vereniging dit gezamenlijk te willen uitstralen.

Volledig rookvrij sportpark?
Zoals gezegd kiest voetbalvereniging SJS de weg der geleidelijkheid, maar we zullen er toekomstig niet aan ontkomen dat vanuit overheidswege dit zal worden opgelegd. Tot dat moment vragen we dus het gezonde boerenverstand van alle aanwezigen.

Namens het bestuur van voetbalvereniging SJS dank ik iedereen hartelijk voor de medewerking in deze,

Marc van der Aa
Voorzitter

 

Back To Top