skip to Main Content

Het ‘nieuwe’ SJS 4 start met zege!

Afgelopen zaterdag 7 oktober was dan eindelijk de seizoensstart van het ‘nieuwe’ SJS 4. Het team van succescoach Jan Timmer dat de afgelopen drie seizoenen kampioen wist te worden in de reserve 6e klasse onder de teamnaam SJS 6 mag het komend seizoen de kwaliteiten laten zien in de reserve 5e klasse. ZFC Zuidlaren 3 was de tegenstander.

Een piepjonge tegenstander in vergelijking met het vierde. De oudste speler van de tegenstander is 19 jaar, de oudste van SJS de grens van 60 jaar gepasseerd. Het was dan ook niet heel ingewikkeld om te concluderen dat het een zware middag zou worden.

SJS 4 begon in de volgende opstelling: Doppler; Oostebring, Wilting, Rubingh en Te Velde; Smid, Wubs, Scheuneman en Draijer; Netjes en Van der Aa. De reservebank werd warm gehouden Ter Veldhuis, Hofman, Nieveen en Udema.

Na het fluitsignaal kwamen de bespiegelingen uit. Een beweeglijk, fit en snel Zuidlaren probeerde met verzorgd spel het initiatief naar zich toe te trekken. Terwijl alle 22 spelers nog aan het aftasten waren, lag de bal echter al in het netje. Een terugspeelbal werd door de keeper opgepakt en gaf spits Van der Aa een buitenkansje die met beide handen werd aangepakt. Hij knalde de bal via een indirecte vrije trap hard tegen de touwen, 1-0.

De bezoekers uit Zuidlaren kwamen deze slag nimmer meer te boven. Omdat ze in de eerste helft zelf 3 tot 4 opgelegde kansen niet wisten te verzilveren en SJS 4 wel veel scherper omging met de kansen, kwam het dat de ruststand op 3-1 uitkwam. Opnieuw Van der Aa wist met zijn chocoladebeen de bal hoog boven de keeper in het doel te werken en spits Netjes was uiterst attent bij een hoekschop. Dat Zuidlaren kort voor het rustsignaal toch wisten te scoren, mocht de pret bij de Knoalsters niet drukken!

Het motto na rust was de deur op slot en de eerste drie punten van het seizoen binnenslepen. SJS 4 slaagde daar prima in, alhoewel Zuidlaren wederom een aantal opgelegde kansen wederom op zeep hielpen. Invallers Hofman, Ter Veldhuis, Udema en Nieveen kwamen voor Draijer, Smid, Oostebring en Van der Aa en toonden aan dat SJS over een brede selectie beschikt en ook in de nieuwe samenstelling redelijk eenvoudig overeind wist te blijven tegen de jongelingen van Zuidlaren.

Een uitstekende seizoensstart met perspectief voor het ‘nieuwe’ SJS 4.

Back To Top