skip to Main Content

Monsterscore voor SJS 4!

Sinds zaterdag 10 april speelde het vierde elftal geen enkele wedstrijd meer, totdat vandaag de uitwedstrijd naar Wagenborger Boys 2 op het programma stond. In de thuiswedstrijd werd nog met 1-3 verloren, dus werd vooraf gesproken dat het weleens een zware middag kon gaan worden. Met temperaturen rond de 23 graden en een selectie van 14 man toog de colonne richting Wagenborgen.

Grote leider Jan Timmer toverde de volgende elf namen uit zijn hoge hoed: Netjes; Udema, Wilting, Gremmer en Timmer; Draijer, Wubs, Hofman en Ter Veldhuis; Slagveer en Van der Aa. Op de bank begonnen Bos, Mik en Timmer. Op een prima grasmat werd er om half drie afgetrapt. De jonge selectie van de Boys waren voornemens snel druk te zetten en kwamen dan ook al snel gevaarlijk dichtbij doelman Netjes in de buurt. Echter stond het vizier nog niet op scherp.

Daarentegen opende SJS 4 sterk met goed combinatievoetbal en was het Slagveer die spits Van der Aa met een leep balletje vrij voor de doelman zette. Van der Aa had echter teveel tijd nodig en stuitte op de doelman. In de kluts wist Slagveer echter de bal te blokken en deze rol net hard genoeg over de doellijn, 0-1. En met een vroege voorsprong voetbal je net even wat lekkerder. Niets bleek minder waar deze middag.

SJS combineerde er vrolijk op los, Wagenborger Boys zag het aan en kwam er niet echt aan te pas. Al snel viel de 0-2. Na een niet bedoelde overstap van Wubs was het ditmaal wel Van der Aa, die de bal ineens over de keeper schoot. Een mooie goal en comfortabele voorsprong.

Nadat Wubs 10 minuten langs de kant mocht zitten, was het niet veel later de combinatie Buurman & Buurman die voor de 0-3 zorgden. Een perfecte voorzet afgeleverd door Buurman werd uitstekend en beheerst binnen gekopt door Buurman. SJS zat voor rust al op rozen en dat had niemand van tevoren gedacht. De 0-4 kwam weer op naam van Buurman. Hij schoot de penalty binnen, nadat Van der Aa onreglementair gevloerd werd binnen de befaamde lijnen. Wat een luxe!

Even een quizvraag: Wie kent het ‘polletje’ van Van Breukelen? Nou, in dit geval doelman Netjes zeer zeker wel. Hij wist een perfecte kopie na te spelen en dat gaf nota bene de laatste man van de Boys kans om wat later bleek de eretreffer aan te tekenen. Wijselijk besloot de scheidsrechter maar direct af te fluiten voor een welverdiende kop thee.

In de tweede helft bleef Buurman achter in de kleedkamer en werd vervangen door Bos. Latere wissels Mik en Timmer vielen verdienstelijk in voor Udema en Timmer. Het eerste kwartier van het duel werd gezapig gespeeld, want er stond feitelijk niets meer op het spel. Wagenborger Boys kon niet, kwam wel bij het doel maar telkens miste de scherpte. SJS hoefde niet en speelde ietwat slordig.

Daarna werd het ‘gallery play’. Slagveer had een mooie actie op rechts, gaf de bal prima voor waar Van der Aa voor zijn mannetje de 1-5 binnen kon schieten! Een heerlijke treffer en de nekslag voor de uitgebluste Boys. SJS combineerde weer en daardoor vielen er nog 4 goals te noteren. Van der Aa maakte met een droge knal in de lange hoek 1-6, Hofman deed ook zijn duit in het zakje, 1-7 en het slotakkoord was tweemaal voor Slagveer. Moederziel alleen mocht hij het oplossen en deed dat met verve. Twee bijna identieke schuivers in de lange hoek zorgden voor een uiteindelijke monsterscore van 1-9!

SJS 4 beleefde een mooie voetbalmiddag met prima spel. Woensdagavond mag het dat opnieuw proberen tegen Amicitia VMC, maar dat is waarschijnlijk andere koek dan afgelopen zaterdagmiddag.

Back To Top