skip to Main Content

”Meedoen in de top en het publiek vermaken”

SJS kan het komende seizoen rekenen op versterking van onder andere Gerwin Heidema. In dit interview vroegen we Gerwin naar zijn achtergrond, voetbal, SJS en ambities.

Gerwin Heidema is achttien jaar oud en studeert aan de Hanzehogeschool te Groningen. Hij volgt hier de opleiding Vastgoed en Makelaardij. Daarnaast werkt hij bij een groot hoveniersbedrijf. Behalve op het voetbalveld is Gerwin erg actief in de sportschool.

Hoe ziet je ‘voetbalcarrière’ er tot nu toe uit?
‘’Ik ben begonnen met voetbal op mijn vijfde bij v.v. Nieuw Buinen. Hier heb ik tot de E’tjes gespeeld en toen werd ik gescout door FC Groningen. Hier heb ik drie jaar gevoetbald. Na mijn periode bij FC Groningen ben ik mede door – en met – oude teamgenoten naar ACV gegaan. Daar heb ik vanaf de tweedejaars C tot eerstejaars A gevoetbald.’’

Wat voor speler ben je?
‘’Van oorsprong ben ik een middenvelder, maar vooral het laatste jaar/de laatste jaren werd ik op de flanken gebruikt als links- of rechtsbuiten. Daarnaast heb ik ook meerdere keren in de spits gestaan.’’

Wat zijn je sterke punten en wat zijn je verbeterpunten?
‘’Mijn sterke punten zijn explosiviteit, mijn snelheid en de dreiging met bijvoorbeeld een goal of een assist. Mijn verbeterpunten zijn; eerder een loopactie maken, verkeerde been en natuurlijk moet ik nog wennen aan seniorenvoetbal.’’

Waarom heb je voor SJS gekozen?
‘’Mijn keuze voor SJS heeft verschillende redenen. Mijn voorkeur ging uit naar zaterdagvoetbal, omdat ik altijd al op zaterdag heb gevoetbald. Na 8 jaar veel reizen voor voetbal heb ik ervoor gekozen om dichter bij huis te voetballen. Zodoende kan ik dit ook beter met mijn studie combineren. Tijdens het leuke gesprek met SJS kreeg ik het gevoel mij hier het beste te kunnen ontwikkelen.’’

Wat verwacht je van het komende seizoen?
‘’
Ik verwacht een seizoen waarbij we in de top kunnen meedoen en daarnaast het publiek een leuk en enerverend seizoen kunnen bieden.’’

Back To Top