Competitie 
9 november 2021, 20:00
SJS
4 - 1
SC Angelslo
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer D. Hofman

Wedstrijdverslag

Een doordeweeks inhaalduel tegen SC Angelslo, die eerder werd afgelast wegens een Coronabesmetting aan de kant van de Emmenaren, zou de opmaat moeten zijn voor het veroveren van de koppositie in 4D. SJS wist wat het te doen stond en na een redelijke eerste helft, liet het in de tweede helft zien waartoe het is staat is. Een prima overwinning betekende alweer de vijfde zege op rij. Het werd (slechts) 4-1!

Saillant detail in deze wedstrijd was dat goalgetter Springer weleens zijn 100e competitietreffer voor de Knoalsters kon laten aantekenen, maar de teller bleef voor hem steken op 99! Hij moest zijn persoonlijke mijlpaal dus nog even uitstellen. Toch liet hij wederom zien hoe belangrijk hij is voor het team met zijn doelpunten.

SJS begon strijdvaardig en gemotiveerd aan de klus, maar het duurde tot de 17e minuut voordat het echte eerste gevaar zich aandiende voor de overigens uitstekend keepende Emmer doelman. Een voorzet van De Koe werd door Springer rakelings naast gekopt. Niet veel later moest scheidsrechter Hofman handelt optreden, want rechtsback Raadsveld ging te hard door in het duel. Het kwam hem op geel te staan.

De fase erna tekende zich voornamelijk af met slordigheden. Beide ploegen wisten lange tijd niet echt gevaarlijk te worden en de wedstrijd kabbelde een beetje voort. Het had een doelpunt nodig om echt los te branden. Bovendien lag het spel vaak stil door overtredinkjes, buitenspel (wat het niet altijd was) en irritaties die de overhand kregen. Totdat in de 38e minuut De Koe geloof had in een diepe bal, waarbij Springer uit buitenspelpositie terugliep. De Koe kon alleen door op de doelman en rondde bekwaam af. SJS leidde met 1-0 en nu zou het gemakkelijker gaan, toch?

Niets was minder waar. Een onoplettendheid in de defensie gaf Abe de Jong de kans de zestien in te dribbelen, zijn man uit te kappen en zeer beheerst de bal in de rechter benedenhoek te schieten. Drie minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk en dat had SJS met name aan zichzelf te danken, 1-1.

Toch zou SJS met een voorsprong de kleedkamers opzoeken. Eerst was het Springer met een prachtige kopbal richting de linker bovenhoek, die door de Emmer doelman op katachtige wijze uit het doel geranseld werd. Niet veel later leidde een counter van SC Angelslo nota bene de hernieuwde voorsprong van de Knoalsters is. De defensie van SC Angelslo stond dusdanig open, dat een diepe bal op Springer wel aan de Knoalster spits besteed was. Hij mocht alleen door op de doelman en rondde beheerst af, 2-1 en daarmee ook de ruststand.

In de rust liet trainer Schaart weten niet tevreden te zijn over het vertoonde spel en dat bleek niet aan dovemansoren gericht. In de tweede helft legde SJS een uitstekende partij op de mat, alleen vergat het zichzelf meermaals te belonen met doelpunten. In de 47e minuut werd een hoge bal niet goed verwerkt door de Emmer defensie waarbij hands werd gemaakt. Rijkens mocht vervolgens aanleggen vanaf 11 meter. Voor hem een koud kunstje en hij schoot de bal dan ook hoog, droog en onbereikbaar voor de keeper in het doel, 3-1.

Daarna regen de kansen zich aaneen. SJS voetbalde goed, vond de ruimtes, speelde dynamisch met veel lopende mensen en SC Angelslo had daar totaal geen vat meer op. Eerst misten nog Springer en Kroese goede mogelijkheden, maar in de 52e minuut was het dan toch opnieuw Springer die zijn 99e treffer voor SJS liet aantekenen. Na een uitstekende aanval was invaller Kingma (hij kwam voor Raadsveld) niet zelfzuchtig en legde de bal panklaar voor Springer, die alleen nog maar binnen hoefde te tikken, 4-1.

Weer twee minuten zou de 100e vallen, maar daar stak de doelman van SC Angelslo een stokje voor. De bal werd uiteindelijk van de lijn gehaald. Trainer Schaart bracht een aantal verse krachten, Wientjes en Oosting vielen in voor Timmer en De Koe en niet veel later kwam de van ziekte herstelde Van der Hooft voor Springer. En ook de invallers kregen kansen op doelpunten, maar zowel Wientjes als Van der Hooft misten oog in oog met de doelman.

Nog 1 keer werd SC Angelslo dreigend met een schot van afstand, maar deze bal zeilde vlak vóór het einde van de wedstrijd naast het doel van De Jonge, die de tweede helft weinig te doen had. Niet veel later floot de prima leidende scheidsrechter Hofman de wedstrijd tot het einde. SJS won ruim, maar had nog veel ruimer kunnen en moeten willen winnen.

Desondanks voert het nu wel de ranglijst aan in de 4e klasse D. Een lekker gevoel en belangrijk voor het vertrouwen in de selectie, bij spelers en staf. En hoe mooi is het om te beseffen dat ook de tweede selectie momenteel de ranglijst aanvoert. SJS laat weer van zich horen en dat willen de Knoalsters blijven vasthouden.

Aankomende zaterdag speelt SJS in de eerste KO-fase van de beker tegen zaterdag derdeklasser SC Loppersum. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het hogeland in Groningen. Het eerstvolgende competitieduel is op zaterdag 20 november als SJS opnieuw een uitwedstrijd speelt tegen DKB uit De Krim. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.

Er zijn geen foto’s gemaakt van de wedstrijd.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6 1
7 2
8
9 1
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0181 Levi Kingma ← Gijs Raadsveld
13
Floris Wientjes ← Tom Timmer
14
IMG_0176 Kelvin Oosting ← Arwen de Koe
15
IMG_0164 Jay van der Hooft ← Jan Springer