skip to Main Content
Competitie 
21 mei 2022, 14:30
SJS
4 - 1
SVBO
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer S. van der Veen

Wedstrijdverslag

SJS zette een grote stap richting deelname aan de nacompetitie door wederom een gemakkelijke overwinning. Dit keer was SVBO het slachtoffer van de Knoalster dadendrang. Het werd uiteindelijk 4-1, maar die score had net zo goed nog hoger kunnen uitvallen. Het resultaat was echter heilig en de belangrijke drie punten konden worden bijgeschreven. Daardoor staat SJS nog altijd 3e met drie en meer punten voorsprong op de concurrentie.

Het was al snel weer raak aan de Julianastraat. De wedstrijd was koud 5 minuten onderweg en het was de rappe Heidema, die alweer zijn dertiende seizoenstreffer liet aantekenen. Een droomstart voor de Knoalsters dat daardoor direct lekker in de wedstrijd zat. SVBO kwam er eigenlijk maar nauwelijks aan te pas.

Op het redelijk goed te bespelen hoofdveld (wat een beetje regen al niet kan doen) combineerde SJS en creërde het kansen. En die spelopvatting werd beloond. In de 20e minuut was het Thom Boels, die de 2-0 op het scorebord schoot. En daar het doelsaldo nog wel eens van pas zou kunnen komen aan het einde van de rit, bleef SJS op zoek naar meer. En dat lukte voor het einde van de eerste helft nogmaals. De al weken sterk spelende Rijkens beloonde zijn werklust met een treffer vanaf de strafschopstip, 3-0. Tevens de ruststand aan de Julianastraat.

De tweede helft liet een ander gezicht zien. De eerste fase na rust liet SJS zich verrassen door een tegentreffer. De afvallende bal werd binnengeschoten en zo stond het in de 53e minuut ineens 3-1. Maar gelukkig voor SJS bleef het bij een incident. De solide defensie van de Knoalsters kwam eigenlijk de gehele tweede helft niet meer in gevaar. Aan de andere kant lukte het scoren niet, alhoewel er genoeg werd gecreërd. Maar de doelman van SVBO stond menig keer in de weg met knappe reflexen en reddingen. Ook de paal en een gemiste strafschop van Rijkens deden de score niet vergroten.

Toch kwam er nog een treffer bij. Thom Boels kwam oog-in-oog met de doelman en had twee pogingen nodig om de bal in het doel te werken. En zo won SJS alsnog ruim van SVBO, dat al nergens meer voor speelde.

Omdat Borger Onstwedder Boys versloeg, kan SJS de nacompetitie bijna niet meer mislopen. Het heeft met nog twee duels te spelen 3 punten voorsprong op naaste concurrent DKB dat 4e staat. Daarachter houden Onstwedder Boys en HS’88 nog een sprankje hoop op de nacompetitie.

Volgende week staat er een prachtige affiche op het programma. De Kanaalstreekderby in Onstwedde tegen de plaatselijke Boys. Het is voor de gastheren de laatste strohalm, maar SJS heeft nog een rekening te vereffenen. Het openingsduel van dit seizoen ging thuis namelijk met 1-2 verloren. Het belooft een prachtige voetbalmiddag te worden.

Klik hier voor de foto’s van onze huisfotografe Brigitte de Wijk.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7 1
8
9
10 1
11 2

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Gijs Raadsveld Gijs Raadsveld Levi Kingma
13
IMG_0171 Arwen de Koe Jan Springer
14
IMG_0195 Faizel dos Santos Floris Wientjes
15
Back To Top