Competitie 
6 november 2021, 14:30
SJS
2 - 1
WVV
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer L. Vegter

Wedstrijdverslag

In de strijd om een plekje in de top van de ranglijst speelde SJS een eerste heuse (sub)topper tegen de nummer 3 WVV uit Winschoten. De ploeg van trainer Hulsebos presteerde de laatste weken goed en won overtuigend van DKB met 5-2 in de vorige speelronde. SJS was dus gewaarschuwd, maar wil zich meten met de top van 4D en dus was het op voorhand een interessant duel.

Door een behoorlijk gevulde ziekenboeg moest trainer Schaart schuiven in zijn basis elf en dat bracht de volgende namen aan de aftrap: De Jonge, Raadsveld, Zuidema, Venema en Tolner; Kroese, Timmer en Rijkens; Dos Santos, Springer en De Koe. Op de bank begonnen O19-speler Wientjes, Rossing (SJS 2), Oosting, de ziekige Kingma en licht geblesseerde Dekker. Verder misten nog Heidema, Boels en Van der Hooft door blessures en/of ziekte.

De wedstrijd ontspon zich als een gelijkwaardige strijd tussen twee voetballende ploegen. In de eerste minuten was het vooral aftasten van beide kanten, maar al snel kwam het eerste gevaar van de Winschoter kant. Een voorzet werd met het hoofd verlengt en belandde buiten bereik van doelman De Jonge op de paal. SJS kwam daarmee goed weg en trok daarna het initiatief naar zich toe.

Dat betaalde zich in de 18e minuut uit. Dos Santos had een goede actie en dito voorzet in huis, waardoor spits Springer SJS op voorsprong kopte. Zijn kopbal ging via de binnenkant van de paal binnen, 1-0. Niet heel veel later verdubbelde SJS zelf de score. Kroese plukte de bal keurig uit de lucht en door deze knappe aanname op randje zestien kreeg hij de kans af te drukken. De Winschoter goalie zag er niet helemaal goed uit, want de bal verdween onder zijn lichaam door in het doel, 2-0 en een comfortabele voorsprong voor de Knoalsters.

Echter, het laatste kwartier van de eerste helft was vervolgens volledig voor WVV. Met indraaiende ballen uit hoekschoppen en vrije trappen was het een aantal keren zeer gevaarlijk voor het doel van SJS. In een tijdsbestek van 10 minuten kreeg WVV vier uitstekende kansen, waar het slechts eentje van wist te verzilveren. Een hoekschop werd bij de tweede paal binnengedraaid en teruggekopt het 5-metergebied in. In een wirwar van spelers gaf een WVV-speler het beslissende zetje, 1-2. Vlak vóór rust voorkwam de wederom uitstekend keepende De Jonge nog de gelijkmaker, waardoor de Knoalsters even op adem konden komen en de kleedkamers toch met een voorsprong opzochten.

De tweede helft werd eigenlijke een gevecht op het middenveld. WVV wisselde en ging steeds vaker de lange bal hanteren, maar daarmee verras je de Knoalster defensie niet zo eenvoudig. Ook deze zaterdag gaf de laatste linie vrij weinig weg. Dit kan ook worden onderstreept door het lage aantal tegendoelpunten. Slechts 4 in 5 wedstrijden is een keurig moyenne.

Trainer Schaart paste een aantal wissels toe. De moegestreden Raadsveld werd vervangen door Rossing, maar ook Kroese en De Koe werden gewisseld gaandeweg de tweede helft. In hun plaats kwamen Wientjes en Oosting. Vooral de pas 16-jarige Wientjes viel verdienstelijk in. Eentje om de komende jaren in de gaten te houden.

Van beide kanten was er wel dreiging, maar tot levensgrote kansen leidde dit niet. Gaandeweg vloeiden de krachten ook weg op het moeilijk bespeelbare hoofdveld aan de Julianastraat. Er was nog wel voldoende commotie om twee handsballen binnen de befaamde lijnen. Zowel SJS als WVV dacht recht te hebben op een strafschop, maar scheidsrechter Vegter besloot anders.

In de laatste minuten van de wedstrijd had SJS de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien, maar een levensgrote kans werd niet goed uitgespeelde door Dos Santos en Springer. Laatstgenoemde schoot de bal naast het Winschoter doel. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal en was er veel vreugde aan de kant van SJS. WVV droop teleurgesteld af en zakt door de nederlaag naar plaats 6. SJS stijgt naar plaats 3 en kan bij winst in de thuiswedstrijd tegen SC Angelslo (dinsdag 9 november, 20.00 uur) de koppositie in de 4e klasse D veroveren. Een positie waar men aan het einde van het seizoen ook droomt nog te zullen staan.

Klik hier voor de foto’s van onze huisfotografe Brigitte de Wijk.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7 1
8
9
10 1
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Rick Rossing Rick Rossing ← Gijs Raadsveld
13
Floris Wientjes ← Huub Kroese
14
IMG_0176 Kelvin Oosting ← Arwen de Koe
15
16