Competitie 
25 september 2021, 14:30
SJS
1 - 2
Onstwedder Boys
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 300
1e Elftal
Scheidsrechter: -

Wedstrijdverslag

De eerste Kanaalstreekderby van dit seizoen tussen SJS en Onstwedder Boys is geëindigd in een 1-2 overwinning voor de bezoekers uit Onstwedde. Harm Visser kroonde zich tot matchwinner door in extremis de winnende binnen te schieten voor Onstwedder Boys.

Zaterdag stond direct een prachtig openingsaffiche op het programma in de zaterdag vierde klasse D met de Kanaalstreekderby tussen SJS en Onstwedder Boys. Dat werd ook duidelijk met de sfeeracties voorafgaand aan de wedstrijd. Daarnaast hadden beide ploegen een uitstekende voorbereiding afgewerkt en dus werd er spektakel verwacht aan de Julianastraat in Stadskanaal.

Vrije trap valt binnen

Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn was ook te merken in de openingsfase van de wedstrijd, waarbij beide ploegen een aardige mogelijkheid kregen om de score te openen. Een poging van SJS-aanvaller Gerwin Heidema was net even te slap om Onstwedder Boys-goalie Rein Koudstaal te verrassen. Aan de andere kant moest SJS-doelman Brian de Jonge een keer handelend optreden op een poging van Jarno Sterenborg. Toch was het de thuisploeg die als eerste toesloeg deze middag en was het Stan Tolner die raak schoot uit een vrije trap. Vanaf de zijkant draaide Tolner de bal de zestienmeter in, waarbij niemand de bal toucheerde en doelman Koudstaal werd verrast: 1-0.

Belangrijke Koudstaal

De bezoekers waren een vijftal minuten later dichtbij de gelijkmaker, maar De Jonge keepte attent op een poging van Anne Wilzing. Vlak voor rust kreeg ook SJS nog een kans om de score te verdubbelen maar Thom Boels stuitte op doelman Koudstaal. En de ervaren goalie speelde ook in het eerste gedeelte van de tweede helft een belangrijke rol voor zijn ploeg. SJS had in het eerste gedeelte na rust misschien wel de genadeklap uit kunnen en moeten delen aan Onstwedder Boys, maar Koudstaal hield zijn ploeg op de been. Kansen waren er voor Jan Springer, Boels, Kroese en Heidema, maar de thuisploeg haalde de trekker niet over.

Doelpunt in extremis

Tot dan aan toe was de in vorm verkerende Onstwedder Boys-spits Gerko Scheper nog nauwelijks in het stuk voorgekomen, maar plots bracht de aanvaller beide ploegen een kwartiertje voor tijd wel op gelijke hoogte. De aanvaller knikte met enig fortuin raak uit een voorzet van Sem Nieuwenhuis: 1-1. In de wat tumultueuze slotfase die volgde ontstond nog aan beide kanten een kans op de overwinning, maar het was Onstwedder Boys dat in de blessuretijd alsnog een keer toesloeg. Een voorzet van Wilzing kwam terecht bij Visser, die doelman de Jonge wist te verschalken en zo ervoor zorgde dat de drie punten mee terug gingen naar Onstwedde: 1-2.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – Onstwedder Boys

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2 1
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0176 Kelvin Oosting ← Faizel dos Santos
13
IMG_0208 Tom Timmer ← Levi Kingma
14
IMG_0171 Arwen de Koe ← Thom Boels
15
IMG_0164 Jay van der Hooft ← Stan Tolner