Oefen 
14 augustus 2021, 17:00
SC Stadskanaal
6 - 0
SJS
Sportpark Pagedal
Toeschouwers: 125
1e Elftal
Scheidsrechter: M. Spreen

Wedstrijdverslag

De eerste oefenwedstrijd voor SJS 1 was gelijk de meest pittige, want buurman en zondag tweedeklasser SC Stadskanaal was de sparringpartner. De ploeg van trainer Jordi Nijgh wil hoge ogen gooien dit seizoen en was al een week langer in voorbereiding dan de mannen van trainer Jos Schaart. Dat en het kwaliteitsverschil tussen een tweedeklasser en vierdeklasser werd op deze zaterdag namiddag duidelijk.

Onder leiding van scheidsrechter Spreen werd er om 17.00 uur afgetrapt op het kunstgras van sportpark Pagedal. Onder aardige publieke belangstelling (iedereen had er weer zin in om een potje voetbal te kijken) liet met name de thuisploeg vanaf minuut één direct weten wie de baas op het veld was. ‘Vol Gass’-voetbal leek het wel het eerste half uur!

Al na 5 minuten lag de bal ongelukkig in het net achter doelman De Jonge. Een indraaiende vrije trap vanaf rechts werd ongelukkig geraakt door laatste man en tevens captain Zuidema en daarmee liet hij De Jonge kansloos, 1-0. SJS kwam maar moeizaam in het spel voor, maar probeerde wel te vechten voor iedere bal. Toch bleek SCS agressiever en scherper in de duels. Maik Tolner was de baas op het middenveld en hij zette met lepe steekballen en dieptepasses zijn medespelers een aantal keren heel kansrijk voor de goal. De spitsen wisten daar wel raad mee en zo liep SC Stadskanaal in de eerste 30 minuten al uit naar een ruime voorsprong van 4-0.

SJS moest waken dat het niet volledig overklast zou worden, maar de eerste krachten vloeiden langzamerhand ook wat weg, het tempo ging wat omlaag en zowaar kreeg SJS ook wat mogelijkheden c.q. goeie kansen. Deze waren echter niet besteed aan spitsen Heidema en Van der Hooft. En ook Kay Rijkens wist een opgelegde kans niet te verzilveren, waardoor de ruststand op 4-0 bleef en SC Stadskanaal misschien wel nog wat genadig was voor SJS.

In de tweede helft begon het grote wisselen, wat gebruikelijk is tijdens oefenduels. Spelers willen zich bewijzen bij de eerste elf te horen, trainers willen zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. En met welke mentaliteit, wil om te winnen, drive en ambitie spelers in het veld zich laten zien. Mooie feitjes aan de kant van SJS waren deze middag het debuut van de 16-jarige Floris Wientjes en de 17-jarige Stan Tolner. Beide jongemannen hielden zich knap staande en naast de youngsters Kingma, Boels en Kroese (die dit seizoen overkomen vanuit JO19-1) ziet de toekomst aan de Julianastraat er best rooskleurig uit.

Good old Springer had direct na rust de beste kans aan de zijde van SJS. Hij kopte de afgeslagen bal echter op de lat, terwijl het doel zo goed als leeg voor hem lag. Pech voor SJS, maar in de tegenstoot lag de bal al bijna weer achter doelman De Jonge. Het schot zeilde echter voorlangs. Op te merken viel dat SJS vooral veel moeite had met de snelle omschakeling van SC Stadskanaal, die er een aantal keren razendsnel uitkwamen.

Niet veel later was het dan toch weer raak aan de zijde van SC Stadskanaal, 5-0. SJS probeerde wel, maar kwam niet echt meer in het stuk voor. Het spel werd slordiger, veel foutieve passes en daardoor weinig samenhang. En als bijvoorbeeld dan Niels de Jong op rechts doorkwam (hij speelde overigens heel verdienstelijk), dan kwam de voorzet niet aan. De krachten vloeiden, naarmate de tweede helft vorderde, weg. Ook aan de zijde van SC Stadskanaal, die toch nog ook de 6-0 wisten te maken. De wedstrijd kabbelde daarna naar het einde.

Een verdiende en ruime zege voor SC Stadskanaal, maar ook een nuttige oefenpot tegen een sterke tegenstander voor SJS. De ploeg van trainer Schaart ambieert nog altijd de stap naar de 3e klasse te willen maken en dan levert het oefenen tegen hoger geklasseerde ploegen nu eenmaal meer op dan ploegen op gelijk niveau of zelfs lager. De spelers zullen het vandaag en morgen in de beentjes voelen, maar dat is niet erg. De voorbereiding is begonnen!

Aankomende vrijdag speelt SJS haar tweede oefenduel tegen zaterdag derdeklasser Fit Boys, dat momenteel onder leiding staat van oudtrainer Otto Halmingh. De wedstrijd in Beilen begint om 20.00 uur.

Klik hier voor de foto’s van onze huisfotografe Brigitte de Wijk.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Floris Wientjes ← Frank Venema
13
IMG_0155 Jan Springer ← Jay van der Hooft
14
IMG_0176 Kelvin Oosting ← Gerwin Heidema
15
IMG_0208 Tom Timmer ← Niels de Jong
16
IMG_0171 Arwen de Koe ← Thom Boels
17
IMG_0091 Lars Hommes ← Stan Tolner