Competitie 
3 oktober 2020, 14:30
SVBO
2 - 3
SJS
Gem. Sportpark Parkstraat
1e Elftal
Scheidsrechter: -

Wedstrijdverslag

Een wedstrijd zonder publiek op het mooie sportpark van SVBO vanwege de strengere Corona-maatregelen, maar met drie belangrijke punten in de tas terug naar huis. Dat was het streven van de ploeg van trainer Schaart. De tegenstander had tot dusver evenveel punten vergaard, dus was het zaak om scherp aan het duel te beginnen.

Door een aantal blessures was het weer puzzelen om tot de gewenste formatie te komen, maar de volgende elf mochten het gaan doen: De Jonge, Rossing, Zuidema, Venema, Rijkens, Timmer, Zomer, De Boer, Dos Santos, Springer en Hommes. Op de bank begonnen reservekeeper Rozema, Panneman, De Koe en de van een blessure terugkerende Van der Hooft. Saillant detail, Albert de Boer maakte zijn competitiedebuut voor de Knoalster equipe. Wederom een jongeling, die nadrukkelijk op de deur klopt en dus zijn kans krijgt.

SJS begon sterk aan het duel en zette SVBO direct onder druk. De eerste grote kans was voor Lars Hommes, maar hij stuitte op de doelman van SVBO en niet veel later kreeg Jan Springer een 100% kans. Hij had echter teveel tijd nodig, waardoor de verdediging de openingstreffer kon voorkomen. SJS voetbalde goed, kreeg kansen en dus was het wachten op de openingstreffer.

Deze viel in de 19e minuut. Timmer stak Springer goed weg en zette hem daarmee vrij voor de keeper. Ditmaal faalde de SJS-spits en schoof de openingstreffer binnen, 0-1. In de fase erna viel er een eerste moment voor het doel van SJS te noteren, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 24e minuut had SJS op 0-2 moeten komen, maar ditmaal was de 100% kans niet besteed aan Lars Hommes. Hij schoot de bal tegen de paal. En zo maakte SJS het zichzelf weer onnodig moeilijk, want een ruime voorsprong naar 25 minuten spelen had er zeker ingezeten en was ook dik verdiend te noemen.

Toch was het SVBO dat uit het niets langszij kwam. Een goede steekbal op de sterke en groter linkeraanvaller Umuna werd via de binnenkant van de paal binnengeschoten en zo stond zomaar 1-1 op het scorebord. In de fase erna werd meer een duel, omdat SJS vergat te blijven voetballen. SVBO kreeg geloof, maar toch was SJS weer dichtbij een voorsprong. Na een goede individuele actie van Dos Santos over rechts en een dito voorzet kreeg spits Springer de bal niet goed op het voorhoofd, waardoor zijn kopbal richting miste.

Totaal onnodig kwam SJS zelfs vóór de rust nog op achterstand. Zomer werd ingespeeld in het middenveld, nam de bal niet goed aan wat tot balverlies lijdde op een gevaarlijke plek. Marciano Bos pikte de bal op en besloot om de bal over doelman De Jonge het doel in te schieten, 2-1. Een domper voor SJS dat gedesillusioneerd de kleedkamers opzocht.

In de tweede helft kwam SJS toch weer goed uit de startblokken en knokte het zich terug in de wedstrijd. En dat verdient ook een compliment voor de Knoalsters. Trainer Schaart moest wederom noodgedwongen een wissel toepassen, omdat bleek dat Tom Timmer niet doorkon vanwege een blessure. Laten we hopen dat het meevalt. De Koe kwam in zijn plaats en zou uiteindelijk een mooie aandeel hebben in de winst.

Al snel werd ook Hommes vervangen door Van der Hooft, die een tijdje afwezig was vanwege een liesblessure. Hij kreeg niet veel later direct de kans op de gelijkmaker. Alleen op de keeper af maakte hij helaas de verkeerde keuze. In plaats van zelf af te drukken wilde hij (onzelfzuchtig) de bal panklaar leggen voor de mee opgekomen Dos Santos. Echter was de pass te scherp en kon Dos Santos niet bij de bal, waardoor ook deze 100% kans niet werd verzilverd.

In de fase erna mocht SJS van geluk spreken dat het niet tegen een grotere achterstand aanliep. SVBO kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar de Knoalster defensie hield ternauwernood stand (bal van de lijn gehaald en een knappe redding van De Jonge). SJS dreigde de grip op het middenveld te verliezen en trainer Schaart greep in. Panneman verving Zomer en Rijkens schoof door naar ‘tien’.

Het was uiteindelijk Arwen de Koe, die SJS langszij schoot. Een mooie assist van Dos Santos kwam bij de jonge aanvaller terecht, die de bal ineens op zijn schoen nam. Het schot plofte mooi raak in de linker benedenhoek en zo werd het in de 68e minuut 2-2. En SJS wilde meer.

SVBO moest zich herpakken, maar leek daar moeite mee te hebben. SJS kwam weer beter in het spel en kreeg ruimte. Dos Santos gaf een mooi passje op Rijkens, die binnen de zestien werd neergehaald. Een terechte strafschop en daarmee kort na de gelijkmaker de kans op een voorsprong. In de 72e minuut legde Rijkens aan en schoot (zoals altijd) de strafschop beheerst binnen, 2-3.

In de slotfase van de wedstrijd had SJS het duel in haar voordeel moeten beslissen, maar met de kansen werd te lichtzinnig omgesprongen. De Koe, Springer en De Boer kregen goede mogelijkheden het duel in het slot te gooien, maar het duel bleef spannend tot het einde. SVBO kreeg twee minuten vóór tijd nog een aardige kans, maar deze werd tot opluchting van alles en iedereen dat SJS is ruim voorlangs geschoten.

En zo ging SJS er met de winst vandoor en was iedereen blij en opgelucht. Het blijft zaak voor de Knoalster equipe om zorgvuldiger met de kansen om te springen, want dat voetbalt voor iedereen een stuk makkelijker. Positief punt is dat er kansen genoeg worden gecreëerd en dat, ten opzichte van vorig seizoen, het beter doet uit bij SVBO. Vorig seizoen werd het immers gelijk.

Volgende week hoopt SJS Wildervank te mogen ontvangen op sportpark Julianastraat. We gaan het meemaken. Blijf gezond!

Helaas geen foto’s dit keer.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4 1
5 1
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0218 (2) Wouter Panneman ← Sievert Zomer
13
IMG_0183 (2) Arwen de Koe ← Tom Timmer
14
Jay van der Hooft ← Lars Hommes
15