Competitie 
19 september 2020, 14:30
Nieuw Balinge
2 - 4
SJS
Sportterrein Nieuw Balinge
Toeschouwers: 100
1e Elftal

Wedstrijdverslag

Eindelijk was het dan zover! De start van een nieuw seizoen 2020-2021 is een feit en de eerste drie punten zijn binnen. In en tegen Nieuw-Balinge beleefde hoofdtrainer Jos Schaart zijn vuurdoop in competitieverband en hij toonde zich tevreden na afloop. Al ging het wederom niet zonder slag of stoot tegen de Drentse formatie, maar daar had SJS vooral zelf schuld aan.

In de beginfase leek er geen vuiltje aan de lucht, want bij één van de eerste gevaarlijke momenten lag de bal gelijk in het doel. Zomer, gekomen van v.v. Nieuw-Buinen, bediende Heidema in de diepte en dan staat er geen maat op deze jongeman. Zijn tegenstanders te snel af rondde hij koeltjes af, 0-1. Een heerlijke start.

En niet veel later werd het nog mooier voor de Knoalster equipe. Via een verre inworp van back Rossing draaide Rijkens zich knap vrij. Zijn schot was de doelman van Nieuw-Balinge te machtig en zo stond SJS in de 13e minuut al op 0-2. Een weelde en het kon een mooie middag worden zo.

Nieuw-Balinge zette er maar weinig tegenover en dus bleef SJS oppermachtig. Heidema had SJS binnen 20 minuten zelfs op 0-3 kunnen zetten, maar hij voerde zijn actie te ver door, waardoor de doelman redding kon brengen. In de tegenstoot kreeg Nieuw-Balinge een vrije trap. De bal werd te ver vooruit gelegd, waar aanvoerder Venema het niet mee eens was. Na te lang doorzeuren ontving hij daarvoor uiteindelijk een onnodige gele kaart.

De fase erna sloeg de wedstrijd om als een donderslag bij heldere hemel. Nieuw-Balinge toonde haar spierballen en trok fysiek ten strijde. Door defensief geklungel en slechte coaching leverde Zomer zomaar de bal in bij de Nieuw-Balinger spits die zijn teamgenoot niet over het hoofd zag. Voor laatstgenoemde was het een koud kunstje om vervolgens de aansluitingstreffer binnen te tikken, 1-2.

SJS vergat te voetballen, ging teveel mee in het fysieke kick and rush van de thuisploeg en maakte het zichzelf daardoor onnodig moeilijk, maar blijkbaar is dat iedere keer het geval als de Knoalsters deze ploeg treffen. Het kreeg al snel de deksel op de neus. In de 34e minuut kwam de thuisploeg totaal onnodig langszij. Een vrije trap werd diep bij de tweede paal gespeeld, doelman De Jonge verkeek zich volledig op de lengte van de bal en iedereen zag de inkomende man bij de tweede paal over het hoofd. De bal verdween in het doel, 2-2.

Nieuw-Balinge mocht bijna met een voorsprong de kleedkamers opzoeken, want door wederom een defensieve fout van de Knoalster verdediging bracht het de spits in een kansrijke positie om te scoren. Zijn poging vloog echter vlak langs de goede kant van de paal voor SJS. Niet veel later kon trainer Schaart noodgedwongen zijn eerste wissel toepassen. Breedveld verstapte zich, voelde een knak in zijn knie en moest het veld verlaten. Panneman verving hem vlak vóór rust. Na de wedstrijd blijkt de schade mee te vallen voor Breedveld overigens. Beide ploegen gingen rusten met de gelijke stand.

Trainer Schaart had een kwartier de tijd om de neuzen weer in de goede richting te krijgen. En zo waar kwam SJS vlak na rust alweer heel snel op voorsprong. Dit keer zette Arwen de Koe goed druk op de verdediger, ontfutselde hem de bal en schoof beheerst binnen. In de 47e minuut werd het 2-3. En nu niet meer loslaten, was de overtuiging.

En dat lukte de tweede helft heel goed. SJS bleef voetballen, had in spits Faizel dos Santos een uitstekend aanspeelpunt. Hij speelde een zeer goede wedstrijd, was dreigend en ging op zoek naar de verdiende 2-4. Die leek spits Heidema ook te gaan maken. Hij werd perfect weggestoken door Tom Timmer, schoot uitstekend raak maar de assistent scheidsrechter dacht er anders over. De goal werd afgekeurd.

Niet veel later kwamen verse krachten Hommes en Kruize voor respectievelijke De Koe en Zomer. SJS bleef op zoek naar de bevrijdende treffer, waar Nieuw-Balinge eigenlijk alleen maar de lange bal hanteerde. Dat leverde doelman De Jonge een rustige tweede helft op, want tot echte kansen kwam de thuisploeg niet meer. Een 100% strafschop werd SJS onthouden, toen Dos Santos werd neergelegd binnen de befaamde lijnen. De scheids wilde er niets van weten.

Gelukkig besliste SJS dan ook in de 84e minuut de wedstrijd. Een kort corner via Hommes en Rijkens werd door laatstgenoemde voorgegeven en bij de tweede paal kopte Dos Santos de bal tegendraads in, een verdiende goal voor de Knoalster spits en de beslissing in de wedstrijd, 2-4. De punten konden in de tas en niet veel later werd de wedstrijd beëindigd.

Al met al een zeer verdiende driepunter met een prima eerste kwartier met een slecht vervolg in de eerste helft. En in de tweede helft een oppermachtig SJS. De kop is eraf en volgende week wacht direct een tegenstander van ander kaliber. DKB, dat zelf won van SV Borger (2-1) komt op bezoek aan de Julianastraat.

Klik hier voor de foto’s!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3 Gele kaart
4 1
5
6
7 1
8 1
9
10
11 1

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0218 (2) Wouter Panneman ← Rick Breedveld
13
IMG_0192 (2) Lars Hommes ← Arwen de Koe
14
Marc Kruize ← Sievert Zomer
15