Oefen 
25 augustus 2020, 20:00
SJS
3 - 1
SC Stadskanaal
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 200
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Heikens

Wedstrijdverslag

Een echte Knoalster ‘clash’ op dinsdagavond aan de Julianastraat, waar SJS het opnam tegen zondag tweedeklasser en buurman SC Stadskanaal. Het publiek was in redelijke aantallen op het duel afgekomen en kreeg een vermakelijk duel voorgeschoteld.

Het duurde tot de 4e minuut totdat het eerste wapenfeit mocht worden genoteerd en dat leidde gelijk tot een strafschop voor de thuisploeg. Na een goede loopactie van Heidema werd hij bij het uitspelen van zijn tegenstander tegen de grond gewerkt. Ditmaal bleek het een koud kunstje voor Kay Rijkens om dit buitenkansje te verzilveren en zo kwam SJS al heel snel op voorsprong. Niet minder dan twee minuten daarna leidde een misverstand in de defensie tussen Koops en Rossing al bijna tot de gelijkmaker, maar de bal rolde rakelings naast het SJS-doel.

In de 8e minuut kwamen de gasten dan wel langszij. Keeper Koops passte de bal half in niemandsland waar Stadskanaal de bal snel oppikte en gelegenheidsspits Nijgh jr. in stelling werd gebracht. Hij faalde oog in oog met Koops niet en tekende voor de gelijkmaker, 1-1. In de fase erna moest SJS een tijdlang alle zeilen bijzetten en moest het vooral wennen aan het hogere baltempo, de directe passing en de individuele kwaliteiten van een aantal spelers aan de kant van SC Stadskanaal. Met name oud SJS-jeugdspeler Wessel Klijnstra dook een aantal keren gevaarlijk op voor doelman Koops, maar faalde telkens in de afronding.

SC Stadskanaal bleef drukken, maar kwam uiteindelijk niet tot scoren en de storm ging, naarmate de tweede helft vorderde, verder liggen. Dat resulteerde uiteindelijk dan ook in een ruststand van 1-1.

Na de thee kwamen de gasten met een volledig nieuwe elftal voor de dag, waar SJS nog even doorging met dezelfde 11. En dat maakte in de tweede helft het verschil. Het was SJS dat opnieuw op voorsprong kwam. In de 52e minuut kwam uitblinker Rijkens aan de bal en na een prima individuele actie wist hij de bal langs de Knoalster doelman te werken, 2-1. Nog bijna in dezelfde minuut was het weer de beurt aan SC Stadskanaal, maar keeper Koops redde stijlvol. Hij keepte sowieso een uitstekende wedstrijd.

En zo golfde het spel een tijdje op en neer. SC Stadskanaal was af en toe dreigend, maar dit leidde enkel tot afzwaaiers of niet daadkrachtige pogingen om Koops te verschalken. De defensie van SJS stond ook prima met Zuidema als steevaste rots in de branding. Ook trainer Schaart voerde een aantal wissels door en het was mooi om te constateren dat de ploeg daardoor zeker niet zwakker werd. Zo kwam good old Jan Springer in de ploeg voor de moegestreden Jay van der Hooft en mocht ook nieuweling Sievert Zomer al snel daarna zijn opwachting maken. Hij verving Lars Hommes.

Na tien minuten speeltijd tekende Springer voor de 3-1. Hij werd uitstekend in de diepte gestuurd door Rijkens en zijn schot was dodelijk en plofte in de linker benedenhoek. De volgende wissels kwamen. Nomden voor Heidema en Bryan Boels voor Rick Breedveld. Boels kreeg binnen een aantal minuten een prima schietkans, maar zijn schot vloog naast het doel. En zo kreeg SJS in de slotfase nog een aantal kansjes om de score verder te doen oplopen. Marc Kruize was nog dichtbij, maar zijn schot kwam recht op de doelman af die daardoor kon redden.

Uiteindelijk bleef het bij 3-1 en dat betekende een mooie zege voor SJS op een sterke tegenstander. Vooral in de tweede helft legde de ploeg van trainer Schaart bij vlagen prima veldspel op de mat en dat geeft veel vertrouwen in de aanloop naar het eerste bekerduel van aankomende zaterdag. Wederom een derby op sportpark De Drift waar promovendus SV Borger de tegenstander zal zijn.

Klik hier voor de foto’s!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3 2
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0166 (2) Jasper Nomden ← Gerwin Heidema
13
IMG_0231 (2) Jan Springer ← Jay van der Hooft
1
14
IMG_0169 Bryan Boels ← Rick Breedveld
15
IMG_0214 (2) Sievert Zomer ← Lars Hommes
16
17