Oefen 
15 augustus 2020, 14:30
SJS
3 - 2
Fit Boys
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 75
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Kuipers

Wedstrijdverslag

De bal rolt weer op sportpark Julianastraat. Tegenstander in de eerste oefenwedstrijd na de Corona lockdown was de nieuwe ploeg van voormalig hoofdtrainer Otto Halmingh, zaterdag derdeklasser Fit Boys. De wedstrijd werd het debuut van de nieuwe hoofdtrainer Jos Schaart en spelers Luuk Datema, Thom Boels, Jay van der Hooft en Marc Kruize.

Opstelling eerste helft: De Jonge; Nomden, Zuidema en Venema; Timmer, Breedveld, T. Boels en Kruize; Dos Santos, Jeuring en Datema.

In de eerste fase van de wedstrijd legde SJS direct veel energie in de wedstrijd. Het strijdplan was van tevoren duidelijk toegelicht en werd goed opgepakt. SJS kwam er, vooral over de rechterkant, bezet door Timmer en dos Santos, er een aantal keren goed door. Die leidde al gauw tot de eerste kansjes. De jongste debutant, de 17-jarige Thom Boels, had de openingstreffer op zijn schoen, maar miste precisie.

In de 15e minuut kreeg een andere debutant een opgelegde kans. Na een mooie combinatie over rechts tussen Timmer en dos Santos kon Datema aanleggen, maar hij mikte te hoog. Ook Fit Boys liet zich niet onbetuigd, maar werd daarbij ook wel in het zadel geholpen door de Knoalsters. Na knullig balverlies in de as van het veld counterden de gasten in de 19e minuut naar een voorsprong, 0-1. Bepaald verdiend was dat niet te noemen, maar SJS stond even weer met beide beentjes op de grond.

Al snel verdubbelde Fit Boys de score. Ditmaal leverder rechtsback Nomden de bal zo maar in bij de tegenstander, die wederom dit kansje niet onbenut lieten. Doelman De Jonge had nog geen bal geraakt, maar kon in de 21e minuut wederom de bal uit zijn doel halen, 0-2.

Even zat SJS in een mindere fase. Na wat afstandspogingen van Boels en Jeuring was het laatstgenoemde die dan toch vlak vóór rust de aansluitingstreffer liet aantekenen. Na een mooie overstap van Dos Santos was de doortocht naar het vijandelijke doel een gemakkelijke en met een droge knal in de linkerhoek bracht Jeuring de stand op 1-2. Niet veel later floot scheidsrechter Kuipers voor de rust.

Opstelling tweede helft: De Jonge; Rossing, Sieders en Venema (Zuidema); De Koe, B. Boels, Panneman, Rijkens en Hommes; Heidema en Van der Hooft.

In de tweede helft bracht trainer Schaart maar liefst 9 nieuwe krachten in het veld, een luxepositie die SJS de afgelopen jaren niet heeft gekend. Al snel kwam de eerste grote kans op de gelijkmaker. Hommes zette na een individuele actie goed door over links en zijn afgemeten voorzet bereikte Heidema. Die had echter het vizier nog niet op scherp en zag zijn inzet gekeerd door de Beilster doelman.

Twee minuten later was het dan wel raak. Debutant Van der Hooft zette goed door, vond opnieuw Heidema, die wederom zijn inzet gestopt zag. Dit keer was Rijkens er als de kippen bij om alsnog de gelijkmaker binnen te schieten, 2-2. Het vervolg van de tweede helft kenmerkte zich door slordigheden, veelal foutieve passes en te vaak de lange bal. Fit Boys probeerde wel en kwam af en toe dreigend op de helft van SJS, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Halmingh niet. Alleen in de 78e minuut waren ze dicht bij een treffer, maar de kopbal van geheel vrijgelaten laatste man ging gelukkig naast het Knoalster doel.

SJS ging er uiteindelijk toch met de winst vandoor. Na een goede actie over links door Hommes werd spits Van der Hooft in stelling gebracht. Zijn torinstinct liet hem niet in de steek en met een goed schot verschalkte hij de keeper en zette hij zijn debuut kracht bij met een eerste treffer in de hoofdmacht.

Beide ploegen besloten met deze eindstand. We wensen Otto Halmingh en zijn Fit Boys een succesvol seizoen in de 3e klasse zaterdag toe. Nieuwe hoofdtrainer Jos Schaart begint dus met winst en dat is altijd lekker. Er zit veel muziek in de huidige selectie, dus laten we hopen dat Corona niet opnieuw roet in het eten gaat gooien voor het aanstaande voetbalseizoen 2020-2021.

SJS speelt de volgende oefenwedstrijd in en tegen zondag vierdeklasser v.v. Gasselternijveen op vrijdagavond 21 augustus a.s. om 19.00 uur.

Klik hier voor de foto’s.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7 1
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
IMG_0223 (2) Frank Venema ← Ronald Zuidema
13
IMG_0218 (2) Wouter Panneman ← Faizel dos Santos
14
IMG_0163 (2) Kay Rijkens ← Thom Boels
1
15
IMG_0204 (2) Gerben Sieders ← Ronald Zuidema
16
IMG_0183 (2) Arwen de Koe ← Tom Timmer
17
IMG_0192 (2) Lars Hommes ← Marc Kruize
18
IMG_0180 (2) Gerwin Heidema ← Faizel dos Santos
19
IMG_0195 (2) Rick Rossing ← Jasper Nomden
20
Jay van der Hooft ← Joost Jeuring
1
21
IMG_0169 Bryan Boels ← Rick Breedveld