Oefen 
27 februari 2020, 20:15
SJS
3 - 4
FVV
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 40
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer J. Spiegelaar

Wedstrijdverslag

SJS verloor weer eens een wedstrijd. In het oefenduel van afgelopen donderdagavond tegen zondag derdeklasser FVV trok het uiteindelijk aan het kortste eind. Het werd 3-4, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn. Beide ploegen verzuimden grote mogelijkheden te verzilveren.

Het was een nieuwe clash tussen vader en zoon De Koe. In de vorige editie debuteerde zoon Arwen in het eerste van SJS en scoorde prompt twee keer. Ditmaal was hij zelfs drie keer trefzeker, maar dat was onvoldoende voor de winst. En zo kon vader Henk met een gerust hart huiswaarts keren.

Zonder een aantal vaste basisspelers (Venema, Springer, Oosting en Heidema) startte SJS de wedstrijd in de volgende opstelling: Koops; Sieders, Zuidema en Nomden; Smid, Kornelius, Breedveld, Rijkens en Panneman; Hommes en De Koe. Op de bank begonnen De Jonge, Timmer en Rossing.

De wedstrijd startte matig voor SJS, want al vrij snel keek het tegen een achterstand aan. De verdediging zag er niet goed uit en FVV kwam op voorsprong door een hard en laag schot dat doelman Koops kansloos liet, 0-1. Aan het spel was af te lezen dat SJS moest wennen, want in deze opstelling wordt domweg niet veel samengespeeld. Toch rechtte het de rug en kwam het door twee goals van De Koe zelfs op voorsprong. Dit betekende tevens de ruststand.

In de tweede helft kregen beide ploegen voldoende kansen, maar ging FVV daar het beste mee om. Het boog al vlot de achterstand weer om in een voorsprong en bouwde deze zelfs uit naar 2-4. In de slotfase van de wedstrijd schoot De Koe zijn derde tegen de touwen en schoot de goed spelende Hommes de bal nog op de lat.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd in opmaat naar de belangrijke competitiewedstrijd tegen WVV op zaterdag 7 maart a.s.! Aankomende dinsdag oefent SJS nog tegen zondag vierdeklasser Gasselternijveen van trainer Robert Oosting.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7 3
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Brian de Jonge Brian de Jonge ← Kevin Koops
13
Ronald Zuidema Ronald Zuidema ← Rick Rossing
14
Tom Timmer Tom Timmer ← Kay Rijkens