Oefen 
18 januari 2020, 14:30
v.v. Gieterveen
5 - 7
SJS
De Hoogkaamp
Toeschouwers: 50
1e Elftal
Scheidsrechter: -

Wedstrijdverslag

Zaterdag 18 januari jl., een week voor de competitiehervatting tegen SC Angelslo, speelde SJS een oefenduel in en tegen Gieterveen. De belangrijkste opdracht voor de selectie was met een goed gevoel aan de tweede seizoenshelft te kunnen beginnen. Trainer Otto Halmingh miste een handvol spelers en moest daarom puzzelen om tot de volgende basis elf te komen: Rozema; Zuidema, Sieders en Rossing; Breedveld, Kornelius, Smid en Hommes; Heidema, Rijkens en Oosting. Panneman en Jeuring namen plaats op de bank.

SJS begon heel behoorlijk aan de wedstrijd en kreeg al direct een grote kans via Gerwin Heidema, maar de keeper van Gieterveen kon redding brengen. Heidema was in het begin een grote plaaggeest voor de defensie van Gieterveen. Het was dan ook diezelfde Heidema die SJS aan de leiding bracht, hij snelde langs zijn man en rondde heel koelbloedig af. Na deze openingstreffer gebeurde er iets bij SJS, het werd extreem slordig, afspraken werden niet meer nagekomen en Gieterveen kon daar van profiteren. De 1-1 en de 2-1 vielen dan ook door fouten aan de kant van de blauwhemden.  In het restant van de eerste helft werd SJS eigenlijk ook niet meer heel gevaarlijk.

In de rust probeerde trainer Halmingh zijn ploeg wakker te schudden in de hoop dat SJS als herboren uit de rust zou komen. SJS begon aan de tweede helft met twee wijzigingen. Kornelius en Smid gingen er uit voor Jeuring en Panneman.

De tweede helft zal de boeken ingaan als een zeer wonderbaarlijke helft. De doelpunten vielen namelijk als rijpe appelen. SJS begon de tweede helft, waarmee ze de eerste helft hadden beëindigd, namelijk met zeer slordig spel, weinig beleving en dus afspraken die niet nagekomen werden. Gieterveen kreeg in de eerste tien minuten na rust alle ruimte om uit te lopen, en dat deed het dan ook. De 3-1, 4-1 en 5-1 vielen heel snel achter elkaar. SJS leek op weg naar een gigantische afstraffing, maar de blauwhemden vonden opeens de geest weer.

Rijkens prikte de 5-2 tegen de touwen en snel daarna maakte Heidema er 5-3 van. Was hier een wonderbaarlijke comeback in de maak? Het antwoord was duidelijk, aangezien Heidema er ook razendsnel er 5-4 van maakte. Niet zoveel minuten later, kopte Joost Jeuring de 5-5 al tegen de touwen. Maar het was hiermee nog niet ten einde, aangezien Hommes al gauw voor de 5-6 zorgde. In de fase daarna gebeurde er niet heel veel meer, de betere kansen waren wel voor SJS.

In de slotfase werd Gieterveen opeens weer gevaarlijk, doordat SJS weer doodleuk ballen begon in te leveren, maar ook in de counters weigerde SJS om de genadeklap uit te delen. Het werd zo natuurlijk een vermakelijke slotfase. In de laatste minuut maakte SJS er toch 5-7 van, Mattijn Smid was weer in het veld gekomen en schoot de bijzondere uitslag op de borden.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, het was ondermaats. Het positieve dat SJS kan meenemen is dat er 7 keer gescoord werd en dat ze kunnen terugkomen van een grote achterstand. Volgende week zal het echter een stuk beter moeten als de competitie hervat wordt in het belangrijke uitduel tegen SC Angelslo.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3 1
4
5
6
7 1
8 1
9
10 3
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Wouter Panneman Wouter Panneman ← Mattijn Smid
13
Joost Jeuring Joost Jeuring ← Ruben Kornelius
1