Competitie 
21 december 2019, 14:30
SJS
6 - 1
SCN
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal

Wedstrijdverslag

De hernieuwde ontmoeting met SCN uit Nieuwlande pakte uit zoals SJS van tevoren had gehoopt. SJS speelde prima en haalde het doelsaldo zo vlak vóór winterstop verder op. De derde overwinning op rij betekende een 3e plaats op de ranglijst. En zo kan iedereen met een tevreden gevoel aan het kerstdiner aanschuiven.

Vanaf de eerste minuut liet SJS zien dat het de wedstrijd wilde winnen. Duels werden gewonnen en de eerste pogingen richting het Nieuwlander doel waren een feit. Het duurde niet lang, voordat SJS op voorsprong kwam en op wat voor een manier. In de 14e minuut draaide Kelvin Oosting zich vrij aan de linkerkant van het strafschopgebied en knalde de bal op werkelijk prachtige wijze binnen in de rechter kruising. Een heerlijk doelpunt en verdiende voorsprong voor de Knoalster, 1-0.

In de fase erna herpakte SCN zich enigszins en kwam het gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker. Uit een corner werd de bal op de lat gekopt door spits Lubowa. SJS kwam goed weg en verdubbelde een paar minuten later zelfs de score. Jan Springer bediende opnieuw Oosting en die ramde de bal in de korte hoek binnen, 2-0 in de 25e minuut.

Toch bleef SCN knokken en met fysieke duelkracht kwam het er af en toe gevaarlijk uit. In de 32e minuut scoorde het dan ook de aansluitingstreffer. Miscommunicatie in de defensie van SJS zorgde dat de Nieuwlander spits geheel vrij kon inkoppen, 2-1. SJS bleef echter de bovenliggende partij, maar moest uitkijken niet tegen de gelijkmaker aan te lopen. Met name de slag op het middenveld bleef in handen van de Knoalsters.

Op slag van rust maakte SJS dan ook een heel belangrijke treffer. Gerwin Heidema zag zijn kans schoon, zette goed door en schoot de bal onder de keeper door, 3-1. Direct daarna floot scheidsrechter Vegter voor het rustsignaal. Een comfortabele en verdiende voorsprong.

Wat net vóór rust gebeurde, gebeurde ook net na rust. Binnen de minuut lag de bal alweer in het netje. Heidema werd diep gestuurd, maar stuitte op de doelman. De rebound werd zeer beheerst met links binnen geknald door Jan Springer en zo kwam SJS goed uit de startblokken en op een 4-1 voorsprong.

Het eerste kwartier na rust werd Nieuwlande op een nog grotere achterstand gezet. Eerst was het Kay Rijkens die zijn duit in het zakje deed en niet veel later kopte aanvoerder Venema de bal tegen de touwen. En zo stond SJS na 55 minuten spelen op een riante voorsprong, 6-1. Het publiek verwachtte een ware doelpuntenregen, maar die bleef verder uit. Kansen kwamen er zeker nog wel. Zo had Heidema nog wel een doelpuntje mogen maken en ook invaller Hommes faalde oog-in-oog met de doelman.

Maar goed, dat er niet meer gescoord werd mocht de pret natuurlijk niet drukken. SJS laat een steeds betere vorm zien en gaat dus met een goed gevoel de winterstop in. Op slechts een puntje achterstand van nummer twee VHK ziet het er naar uit dat SJS dit seizoen weer gaat meedoen om de prijzen. Laten we het hopen.

De competitie wordt hervat op zaterdag 25 januari 2020 met de uitwedstrijd tegen de nummer zeven van de ranglijst, SC Angelslo. Een geduchte tegenstander waar SJS vorig jaar veel moeite mee had. Thuis werd krap met 3-2 gewonnen, maar de uitwedstrijd ging met 1-0 verloren.

Klik hier voor de foto’s.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3 1
4 1
5
6 1
7 2
8
9
10 1
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Gerben Sieders Gerben Sieders ← Jan Springer
13
Kelvin Oosting Kelvin Oosting ← Lars Hommes
14
Ruben Kornelius Ruben Kornelius ← Arwen de Koe
15