Competitie 
15 februari 2020, 14:30
SJS
5 - 1
Onstwedder Boys
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 200
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer Reinders

Wedstrijdverslag

Op de dadendrang van SJS staat voorlopig geen maat. Ook de Kanaalstreekderby tegen Onstwedder Boys werd omgezet in een ruime zege en zo blijft de ploeg van trainer Otto Halmingh stevig in positie om de tweede periodetitel definitief te veroveren.

Onder het toeziend oog van ongeveer 200 man publiek, een sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd en een bleek zonnetje werd er om 14.30 uur afgetrapt op het kunstgras aan de Julianastraat. En SJS liet er geen gras over groeien en kwam al bij het eerste wapenfeit op voorsprong. In de 2e minuut schoot verdediger Zuidema een afgevallen corner onberispelijk binnen, 1-0. Een droomstart voor de Knoalsters, die de gasten uit Onstwedde geen enkele kans wilde geven om in de wedstrijd te komen.

SJS voetbalde redelijk tot goed en bleef dreigend in de eerste fase. Zo mocht spits Springer alleen op doelman Koudstaal af, maar laatstgenoemde behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Ook Lars Hommes was dichtbij een doelpunt, maar wederom via de vingertoppen van Koudstaal belandde de bal op de paal. In de 25e minuut was het dan toch zover. De uitblinkende Rick Breedveld veroverde de bal op het middenveld door Harm Visser af te troeven, stoomde op naar de zestien en schoot fraai binnen. Een prima actie en dito doelpunt leidde tot de 2-o voorsprong.

Kon Onstwedder Boys dan helemaal geen potten breken? Natuurlijk wel, in de ploeg loopt voldoende kwaliteit maar er was weinig samenhang en de teamgeest was er niet echt. Toch redde doelman De Jonge vlak vóór rust heel knap op een inzet van Gerko Scheper. De spits kon van dichtbij binnenschieten, maar zoals zo vaak dit seizoen stond de Knoalster doelman op de juiste plek. In de daaropvolgende scrimmage kwam SJS goed weg.

En zoals de wetten van het voetbal werken, scoorde Kay Rijkens uit de tegenaanval wel. Hij draaide zich vrij op de zestien en rondde af met links. De nekslag voor Onstwedder Boys, want niet veel later floot leidsman Reinders voor rust. SJS mocht de kleedkamer in met een comfortabele, maar ook dikverdiende 3-0 voorsprong.

In het tweede bedrijf was het vooral slordig wat SJS in de beginfase liet zien. Het geloofde het eigenlijk wel en probeerde de voorsprong te consolideren. En daarmee hielp het Onstwedder Boys toch een klein beetje terug in de wedstrijd. In de 61e minuut kwam Sem Nieuwenhuis goed door over rechts en zijn prachtige schot vloog zo over doelman De Jonge in de verre bovenhoek, 3-1. Het geloof keerde terug, maar uiteindelijk bleef SJS vrij eenvoudig overeind. Gerko Scheper stuitte op doelman De Jonge en verder bleef het dreigend, maar had de Knoalster defensie de zaakjes weer goed op orde.

Trainer Halmingh wisselde vervolgens drie keer. Sieders, Panneman en Nomden kwamen voor Springer, De Koe en Kornelius. En de invallers kregen een mooie rol in het vergroten van de score. Het was eerst de beurt aan Nomden, die geweldig mooi uithaalde en zijn schot in de rechterbovenhoek zag verdwijnen. En zo werd het tien minuten vóór tijd 4-1. Niet veel later stuurde Panneman Tom Timmer de diepte in. Timmer ging op karakteristieke wijze aan de loop en promoveerde eigenlijk zijn eigen afvallende voorzet tot doelpunt, 5-1.

En zo won SJS alweer voor de 7e keer op rij! Een prachtig resultaat met een versteviging in de top van de ranglijst tot gevolg. Achter de ongenaakbare koploper Vitesse ’63 en vóór nummer drie VHK staat SJS er mooi voor. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 7 maart tegen WVV. Een punt is genoeg om de tweede periodetitel binnen te halen, maar uiteraard speelt de ploeg gewoon voor de winst om vroegtijdig deelname aan de nacompetitie veilig te stellen.

Als dat lukt, dan wacht een week later de uitwedstrijd tegen koploper Vitesse ’63 en een week daarna VHK. SJS kan de komende weken in ieder geval met veel vertrouwen tegemoet zien.

Klik hier voor de foto’s!

 

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2 1
3
4 1
5 1
6
7 1
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Jasper Nomden Jasper Nomden ← Ruben Kornelius
1
13
Wouter Panneman Wouter Panneman ← Arwen de Koe
14
Gerben Sieders Gerben Sieders ← Jan Springer
15
16