Competitie 
25 januari 2020, 14:30
SC Angelslo
0 - 2
SJS
Sportpark Meerdijk
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: T. Hein

Wedstrijdverslag

De herstart van de competitie was er eentje waar velen op hoopten. SJS trok de lijn door van vóór de winterstop en won verdiend bij SC Angelslo. Het werd uiteindelijk 0-2 en daarmee steeg de ploeg naar de tweede plaats op de ranglijst.

Dat het een lastige uitwedstrijd zou worden, was vooraf bekend. SC Angelslo zat eveneens in een goede flow en stond slechts op vier punten achter de ploeg van trainer Otto Halmingh. De volgende elf namen werden het veld ingestuurd om de klus te klaren: De Jonge; Rossing, Zuidema en Venema; Timmer, Breedveld, Rijkens en Kornelius; De Koe, Springer en Heidema. Op de bank begonnen Wilting, Sieders, Smid en Panneman. Daarnaast waren Oosting, Hommes en Koops niet van de partij wegens blessures.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hein was het SJS dat direct liet zien waarvoor het gekomen was. Binnen de minuut werd Heidema de diepte ingestuurd, maar de scherpte ontbrak nog. Niet veel later was het dan toch SJS dat op voorsprong kwam. De Koe kwam goed door op rechts, zette knap voor en Springer tikte zeer attent binnen bij de eerste paal. Echter, om nog onverklaarbare reden besloot scheidsrechter Hein op aangeven van de grensrechter de goal af te keuren.

SJS liet het er niet bij zitten en was in de beginfase zichtbaar sterker dan SC Angelslo. Het combineerde vlot en de voorsprong bleef dan ook niet lang uit. In de 9e minuut was het opnieuw een prima combinatie over rechts en was het wederom Jan Springer die ditmaal de voorzet binnen knikte, 0-1.

Een prima begin wat smaakte naar meer. Alleen kwam SJS daarna niet meer goed in haar spel en dat begon eigenlijk met het uit positie lopen aan de Knoalster zijde. Angelslo kreeg meer vat op het middenveld en werd gevaarlijk richting de goal van doelman De Jonge. Dat leidde tot enkele hachelijke situaties en het leek eerder dat de gelijkmaker zou vallen, dan dat SJS de voorsprong zou uitbreiden. Dat gebeurde gelukkig niet en zodoende ging SJS met een voorsprong de rust in.

Na de tactische bespreking in de rust kwam SJS als herboren uit de kleedkamer. Nomden was in de ploeg gekomen voor Kornelius en SJS was ook direct na rust gevaarlijk. Het was twee keer Heidema, die in de eerste minuten na rust gevaarlijk kon worden. Echter resulteerde dit niet in goals.

SJS bleef het proberen, maar ook Angelslo stelde doelman De Jonge op de proef. De doelman van SJS is echter bezig aan een uitstekend seizoen en keepte ook vandaag weer zeer goed. SJS bleef slordig in de afronding tot de 64e minuut. Met enig fortuin kwam de bal voor de voeten van Jan Springer, die gemakkelijk binnen kon tikken, 0-2.

In het restant van de wedstrijd probeerde Angelslo van alles om de aansluitingstreffer te forceren, maar de Emmenaren hadden hun vizier deze middag niet op scherp en zo kwam de Knoalster verdediging niet echt meer in de problemen. Aan de andere kant miste ook het overleg en de rust om naar een grotere voorsprong uit te lopen, terwijl daartoe de ruimte voldoende werd geboden door SC Angelslo.

Na 94 minuten floot scheidsrechter Hein voor het eindsignaal en zo stapte SJS met drie punten van het veld. En daardoor steeg het naar de tweede plaats.

Volgende week is er dus sprake van een heuse topper aan de Julianastraat, want dan komt nummer drie Wildervank (hetzelfde puntenaantal, maar een slechter doelsaldo) op bezoek. En dat is halverwege het seizoen een prettige constatering voor de Knoalsters, die zo hun doelstelling nog altijd in het vizier houden.

Klik hier voor de foto’s!

 

 

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6 2
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Jasper Nomden Jasper Nomden ← Ruben Kornelius
13
Wouter Panneman Wouter Panneman ← Arwen de Koe
14
Mattijn Smid Mattijn Smid ← Tom Timmer
15
16