Competitie 
30 november 2019, 14:30
SJS
0 - 1
DKB
Sportpark Julianastraat
Toeschouwers: 100
1e Elftal
Scheidsrechter: De heer W.J. Spieard

Wedstrijdverslag

Het gebrek aan doelpunten begint SJS inmiddels parten te spelen. Vol energie en verwachting trad de ploeg aan tegen nummer acht DKB uit de De Krim. Bij winst had SJS een prachtige stap richting de top van de ranglijst kunnen zetten, maar na 90 minuten kreeg het toch de deksel op de neus. DKB won met het minimale verschil, maar nam wel de drie dure punten mee terug naar De Krim.

Verdedigend heeft SJS de zaakjes wel aardig op orde. Het krijgt relatief weinig goals tegen (in 10 duels 11 doelpunten, gemiddeld 1,1 goal per wedstrijd), maar het scoort gewoon veel te weinig (in 10 duels slechts 13 doelpunten, gemiddeld 1,3 goals per wedstrijd). En daarom staat de ploeg van trainer Otto Halmingh niet in de top van de ranglijst, maar op een teleurstellende 9e plaats.

Het besef moet heel snel komen dat de ploeg zichzelf het zoveel gemakkelijker kan maken als het gewoon de geboden kansen benut, want die werden ook deze zaterdag weer voldoende gecreëerd. SJS begon de wedstrijd met de volgende namen: De Jonge; Rossing, Zuidema en Venema; Timmer, Breedveld, Kornelius en Nomden; De Koe, Rijkens en Heidema. Op de bank begonnen Koops, Sieders, Springer en Oosting.

SJS begon redelijk aan de wedstrijd en had het volledig onder controle. DKB werd amper gevaarlijk, echter wist ook SJS niet tot hele grote kansen te komen. Dit was vooral te wijten aan de slordige passing in de eindfase. Het gevaarlijkste moment was een slappe kopbal van Arwen de Koe, die net naast ging. Na ongeveer een halfuur spelen was er een forse aderlating voor SJS, de jonge middenvelder Kornelius moest zich vanwege een blessure laten vervangen door Gerben Sieders. Het spel van de blauwhemden werd er absoluut niet beter op, de wil was wel aanwezig, maar niks lukte meer. In de eerste helft gebeurde er verder bitter weinig, op een paar mogelijkheden van SJS na, maar de echte scherpte ontbrak. Na 45 minuten floot scheidsrechter Spieard voor de rust.

Trainer Halmingh besloot in de rust te wisselen, de Koe bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Springer. In de tweede helft kreeg SJS onmiddellijk de mogelijkheid om te scoren, maar het schot overtuigde niet. Twee minuten later viel de goal echter wel aan de andere kant. SJS stond niet goed en door fouten kon DKB-speler Jay van der Wetering doorlopen op doelman De Jonge en scoorde beheerst, 0-1.

Een onnodige achterstand, maar SJS moest verder en ging ook wel direct op zoek naar de gelijkmaker. Zo legde Heidema twee keer de bal panklaar neer voor een medespeler, maar de bal ging er maar niet. Ook was er nog een voorzet van Breedveld op Springer, bijna iedereen telde hem al, echter miste Springer. Hierna werd SJS in feite alleen maar zwakker, gelukkig voor SJS was DKB ook niet in staat om gebruik te maken van de geboden ruimte.

Trainer Halmingh besloot 20 minuten voor het einde Timmer naar de kant te halen voor Kelvin Oosting. SJS ging dus alles of niets voetballen. Helaas had dit ook weinig effect, het was gewoon veel te slordig aan de kant van SJS. In de laatste vijf minuten werd ook nog Zuidema naar voren gestuurd om de gelijkmaker te forceren. Dit had wel direct effect. Zuidema ging erop snelheid vandoor aan de zijkant en werd spijkerhard onderuit gehaald. Scheidsrechter Spieard kon niets anders dan DKB speler Remco Kerssies met direct rood van het veld te  sturen. SJS zette hierna alle druk naar voren en probeerde alles om maar de 1-1 te maken. Dit lukte SJS niet, het was opnieuw te slordig. Na vijf minuten blessuretijd vond scheidsrechter Spieard het welletjes.

SJS zal de rug moeten rechten om in de laatste twee duels voor de winterstop met een positief gevoel richting de feestdagen te gaan. Dit zal een pittig opgave worden, want eerst wacht de uitwedstrijd tegen nummer 5 Tiendeveen om vervolgens op 14 december thuis af te sluiten tegen de huidige nummer twee, VHK uit Sint Jansklooster.

Echter, de brede middenmoot waar SJS ook toebehoort, loopt van de nummer 4 tot en met de nummer 10 met slechts een verschil van drie punten. Niets anders dan winst in en tegen Tiendeveen is dan ook het devies!

Klik hier voor de fotoreportage.

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Kelvin Oosting Kelvin Oosting ← Tom Timmer
13
Arwen de Koe Arwen de Koe ← Jan Springer
14
Ruben Kornelius Ruben Kornelius ← Gerben Sieders