Competitie 
23 november 2019, 14:30
SV Mussel
1 - 3
SJS
Sportpark De Slenk
Toeschouwers: 150
1e Elftal
Scheidsrechter: G. Louwes

Wedstrijdverslag

Terwijl Sinterklaas zijn intocht deed in Mussel, stond even verderop op sportpark De Slenk de derby tegen de plaatselijke SV op het programma. Een belangrijk duel voor SJS, want bij de start van de tweede periode wilde het kostte wat kost een overwinning behalen. De ambitie om mee te doen om de prijzen staat namelijk nog altijd. Op deze zaterdagmiddag maakten uiteindelijk de invallers het verschil.

Trainer Halmingh kon beschikken over een bijna fitte selectie. Alleen Lars Hommes kampt momenteel met liesklachten, Wouter Panneman was geschorst na zijn twee gele en dus rode kaart tegen Vitesse ’63. De volgende namen stonden aan de aftrap: De Jonge; Rossing, Zuidema, Venema; Timmer, Breedveld, Kornelius en Nomden; Rijkens, Springer en Oosting. Op de bank begonnen Koops, Sieders, Heidema en De Koe. Saillant detail, zowel Sieders als Heidema zaten voor het eerst sinds lange tijd weer bij de wedstrijdselectie vanwege langdurige blessures.

Na het eerste fluitsignaal van de prima leidende Louwes trok SJS direct ten aanval. Het probeerde de opbouw van Mussel vroegtijdig te verstoren en slaagde daar het eerste kwartier redelijk in. Het voelde of het wachten was op de eerste goal en die viel dan ook snel. Na een vlotte combinatie tussen Springer en Rijkens rondde laatstgenoemde beheerst af. In de 13e minuut was de voorsprong een feit, 0-1.

SV Mussel rechtte daarna de rug en speelde vooral de lange bal op spits Hemmen, die met name via het door koppen van de bal gevaar probeerden te stichten. SJS had het daar de eerste helft maar wat lastig mee. Slordigheden slopen in het spel en daardoor gaf de ploeg Mussel het gevoel dat er iets te halen viel deze middag. In het resterende deel van de eerste helft was Mussel dan ook het gevaarlijkst. Met name uit vrije trappen en corners stichtte het gevaar en dat loonde. In de 23e minuut werd de gelijkmaker tegen de touwen gekopt door Wubs uit een corner. De verdediging en doelman zagen er daar niet goed uit.

De goal gaf Mussel kracht en na schoten uit de tweede lijn en een aantal dreigende momenten kwam SJS ongeschonden uit de eerste helft met een 1-1 ruststand. Trouwens, ongeschonden is niet helemaal waar, want zowel Timmer als Kornelius kampten met liesklachten. Laatstgenoemde bleef achter in de kleedkamer, Timmer zou niet veel later in de tweede helft gewisseld worden voor Sieders.

De tweede helft werd opgeluisterd door het competitiedebuut van Gerwin Heidema. Na lang blessureleed (in de voorbereiding op het seizoen liep hij een knieblessure op) was het dan eindelijk zover. SJS probeerde vanaf het fluitsignaal op zoek te gaan naar de tweede treffer. De kansen kwamen er ook, maar de afronding was nog niet voldoende. Zo werd Springer vrij voor de goal gezet, maar viel de bal iets te ver achter hem en kreeg Heidema een goede kans, die gepareerd werd door de keeper. Niet veel later schoot Nomden nog tegen de paal.

Ook Gerben Sieders mocht zijn opwachting maken na lang blessureleed. Hij verving Timmer en ook voor Sieders moet het een fijn gevoel zijn geweest eindelijk weer binnen de befaamde lijnen zijn rentree te beleven.

Het wachten was op de treffer. In de 70e minuut speelde Heidema zich vrij en snelde richting de goal van Mussel. Zijn schot was prachtig en vloog stijf in de linkerbovenhoek. Een prachtactie en dito goal, 1-2. Een last viel letterlijk van zijn schouders en de voorsprong werd met het hele team gevierd.

In het laatste kwartier gooide Mussel alles op alles en ging met good old Martin Drent vol op de aanval en op zoek naar de gelijkmaker. Dat maakte dat SJS veel ruimte voorin kreeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Opnieuw Heidema stuurde invaller De Koe alleen op de doelman af, maar oog in oog met de Musseler goalie wist De Koe niet af te ronden. En dat is nu de crux, die soort kansen moeten er gewoon in.

Hierdoor bleef Mussel geloven in een punt en daardoor moest de Knoalster verdediging alle zeilen bijzetten om met name de lange ballen op Drent en Hemmen onschadelijk te maken. Toch kwam de bevrijdende derde treffer. Net als eerder stuurde Heidema opnieuw De Koe alleen op de keeper af. Ditmaal rondde De Koe bekwaam af en kon de overwinning gevierd worden, 1-3.

Een mooie opsteker voor SJS dat sinds 28 september al niet meer verloor. De start van de tweede periode begon met een overwinning, het competitiedebuut van Heidema, de rentree van Sieders en het vizier omhoog naar de top van de ranglijst. Volgende week hoopt de ploeg daar het juiste vervolg aan te kunnen geven in de thuiswedstrijd tegen DKB.

Klik hier voor de foto’s!

Opstelling

Naam GLS Kaarten
1
2
3
4
5 1
6
7
8
9
10
11

Subs

Naam GLS Kaarten
12
Gerben Sieders Gerben Sieders ← Tom Timmer
13
Arwen de Koe Arwen de Koe ← Jan Springer
1
14
Gerwin Heidema Gerwin Heidema ← Ruben Kornelius
1
15